Για να προσληφθείς σε αυτήν την εταιρεία πρέπει να έχεις ένα χαρακτηριστικό: Να είσαι ηλικιωμένος!

ΚΟΣΜΟΣ

Η EverYoung, εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, έχει μια ασυνήθιστη αλλά και αυστηρή τακτική όταν προσλαμβάνει νέο προσωπικό – οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 ετών. Έτσι γινόταν από τότε που ιδρύθηκε, το 2013, και τώρα απασχολεί 420 ηλικιωμένους ηλικίας 55 έως 83 ετών.

Ο ιδρυτής της EverYoung, Chung Eunsung, ελπίζει να αποδείξει με τον τρόπο αυτό ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να είναι εξίσου πολύτιμοι για μια εταιρεία,

όπως οι νέοι εργαζόμενοι. Το 2013 ξεκίνησε με τον σαφή στόχο να προσλαμβάνει μόνο άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών και ακολουθεί πιστά αυτό τον κανόνα τα τελευταία 4 χρόνια. “Πιστεύω ότι με την απασχόληση των ηλικιωμένων βοηθάμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ευημερία τους’, αναφέρει ο ίδιος.

Η EverYoung είναι μια εταιρεία που εκπαιδεύει το προσωπικό της για να χρησιμοποιεί πλατφόρμες στο Naver, έκδοση της Google στη Νότια Κορέα. Τα βασικά καθήκοντά τους είναι η παρακολούθηση του περιεχομένου σε διάφορες πλατφόρμες blogging, ενώ κάποιοι εκπαιδεύονται σε διάφορες δεξιότητες στον τομέα της πληροφορικής και μερικές φορές πραγματοποιούν ακόμη και μαθήματα κωδικοποίησης για παιδιά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι αργοί στην τεχνολογία, αλλά ο Chung Eunsung ισχυρίζεται ότι είναι γεμάτοι πάθος και ενέργεια και είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν νέα πράγματα. Επιπλέον, λέει ότι δείχνουν υψηλό επίπεδο προσοχής στη λεπτομέρεια.

«Προσπαθώ να συμβαδίσω με την εποχή και είμαι πρόθυμος να μάθω νέες δεξιότητες», λέει ένας 83χρονος υπάλληλος της EverYoung. Οι υπάλληλοι της EverYoung εργάζονται σε τετράωρες βάρδιες και έχουν υποχρεωτικό 10λεπτο διάλειμμα κάθε 50 λεπτά. Μπορούν να απολαύσουν ένα σνακ στο πλήρως εξοπλισμένο κυλικείο της εταιρείας, να χαλαρώσουν στους καναπέδες με ένα βιβλίο και ακόμη να παρακολουθήσουν την αρτηριακή τους πίεση χρησιμοποιώντας ένα πιεσόμετρο που παρέχεται από την εταιρεία.

Πηγή: perierga.gr

εταιρείαπρόληψηηλικιωμένοιΝότια ΚορέαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα