Την απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των τελών βοσκοτόπων ζητά η Φωτεινή Αραμπατζή

12:59 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα μεγάλα προβλήματα από την αναποτελεσματική διαδικασία καταβολής των τελών ενοικίασης – μίσθωσης των βοσκοτοπικών εκτάσεων και τους κινδύνους απώλειας των δικαιωμάτων αλλά και επιβολής ποινών για χιλιάδες κτηνοτρόφους, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου 24 Βουλευτές της ΝΔ με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Οι 24 υπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι η Υπουργική Απόφαση 1332/93570/23-08-2016, η οποία και ορίζει την εν λόγω

διαδικασία προξενεί μεγάλη ταλαιπωρία και άσκοπη οικονομική επιβάρυνση στους κτηνοτρόφους της χώρας, που χρειάζονται τον επιλέξιμο προς επιδότηση βοσκότοπο. Καθώς αυτοί καλούνται σε άμεσο χρονικό διάστημα και μέχρι την οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ να ολοκληρώσουν έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μίσθωσης, ακόμη και με πολυέξοδες μετακινήσεις ανά την Ελληνική Επικράτεια, στις περιπτώσεις, που δεν καλύπτονται από τις βοσκοτοπικές εκτάσεις της χωρικής τους ενότητας.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για άσκοπη σπατάλη χιλιάδων εργατοωρών για τους αρμόδιους υπαλλήλους στις Περιφέρειες και τους Δήμους, που καλούνται σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσουν και να ειδοποιήσουν τους ανά την Ελλάδα κτηνοτρόφους για την υποχρέωση τους να υπογράψουν το μισθωτήριο και να καταβάλουν το αντίτιμο της μίσθωσης.

Ζητούν δε απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό αφενός για το αν προτίθεται και πώς να απολοποιήσει τη διαδικασία καταβολής τελών των κατανεμηθέντων βοσκοτόπων αφετέρου για το πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει επιτέλους τα οριστικά σχέδια βόσκησης, που θα δώσουν λύση στο ζήτημα της κατανομής των βοσκοτοπικών εκτάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα