Έτινγκερ: Να στείλουμε 8.000 συνοριοφύλακες στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν αγωνίζεται στη Σύνοδο Κορυφής να εξασφαλίσει μια κοινή πολιτική για τους πρόσφυγες. Την ίδια ώρα ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ βιάζεται να στηρίξει την Ελλάδα με μαζικές τοποθετήσεις συνοριοφυλάκων» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η RP Online.

Ο Επίτροπος έχει προτείνει να βοηθήσει την Ελλάδα

με την τοποθέτηση 5.000 έως 8.000 συνοριοφυλάκων από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Η εξασφάλιση των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο Πέλαγος αποτελεί κορυφαία μας προτεραιότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα άμεση βοήθεια» δηλώνει ο Έτινγκερ και προσθέτει ότι ο Frontex που φυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα θα πρέπει να είναι στελεχωμένος με εξειδικευμένο προσωπικό από όλες τις χώρες μέλη.

Πρωτοποριακές νέες αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής αναφέρει το δημοσίευμα της RP Online, αλλά μόνο κατά την επόμενη συνεδρίαση, στις 17 και 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Γ. Έτινγκερ χρειάζεται ταχεία ανάληψη δράσης: Ο Γερμανός Επίτροπος τονίζει ότι χρειάζονται επιπλέον ναυτικές μονάδες και ταχύπλοα στη Μεσόγειο. «Να σταλεί μια μονάδα στο Β. Αιγαίο» λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Η μείωση της εισροής των προσφύγων στην Ευρώπη θα επιτευχθεί μόνο με κοινή προσπάθεια της ΕΕ: ​​Με ή χωρίς την Αυστρία, θα πρέπει να δώσουμε ευρωπαϊκή λύση πριν μας αναγκάσουν από μόνα τους τα ίδια τα γεγονότα».

Γκίντερ ΈτινγκερπρόσφυγεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα