Το … «κολλημένο γκάζι» οδήγησε στο θάνατο τον Παντελή Παντελίδη (Video)

ΕΛΛAΔΑ

Η υψηλή ταχύτητα που φαίνεται ότι είχε αναπτύξει το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, σε συνδυασμό με την κλειστή στροφή στο σημείο που συνέβη το τροχαίο είναι οι δυο παράγοντες που σύμφωνα με την Τροχαία οδήγησαν στο τραγικό συμβάν.

Από την πλευρά της η οικογένεια Παντελίδη προσέλαβε ειδικό πραγματογνώμονα προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε" ο πραγματογνώμονας δήλωσε πως «Θα δω το αυτοκίνητο, θα το ελέγξω,

θα ελεγχθεί ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου και από εκεί και πέρα θα βγουν τα συμπεράσματα, τίποτα άλλο. Ο εγκέφαλος θα δώσει όλα τα στοιχεία, τις τελευταίες κινήσεις του αυτοκινήτου, την ταχύτητα. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα πριν δω τα στοιχεία».

Η 29χρονη Μυρσίνη βρίσκεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της. Θα παραμείνει διασωληνωμένη στην εντατική για τις επόμενες 48 ώρες, καθώς εκφράζονται φόβοι για πιθανή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αξιωματικός της Τροχαίας επεσήμανε ότι «ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν “πατημένες”, δηλαδή δεμένες πίσω από την πλάτη. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά. Ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Παντελίδης δεν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες. Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα».

Ο 33χρονος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματος μάρκας Mercedes, προσπάθησε την τελευταία στιγμή να στρίψει το τιμόνι για να μη βγει εκτός δρόμου, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα, πάνω στα οποία προσέκρουσε το όχημα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Παντελίδης εγκλωβίστηκε στο τζιπ, ενώ ενδεικτικό είναι ότι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του διήρκεσε περισσότερα από 45 λεπτά.

Η έκθεση της Τροχαίας αναφέρει για το δυστύχημα: «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από τον πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος κινείτο στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί».

Ο Παντελίδης μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας. Εκεί πρώτος τον αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου στο οποίο θα έκανε πρεμιέρα και στη συνέχεια τα συγγενικά του πρόσωπα. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και οι δύο κοπέλες, ηλικίας 21 και 30 ετών. Σοβαρά τραυματίστηκε η 30χρονη, η οποία φέρει κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα και υποβλήθηκε σε κρίσιμη χειρουργική επέμβαση. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν πάρει καταθέσεις διότι δεν το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας τους. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς η 21χρονη σε κατάσταση σοκ λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα ήταν «ο Παντελίδης είναι μέσα στο αυτοκίνητο».

Η κηδεία του Παντελή Παντελίδη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 14:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης.

Παντελής ΠαντελίδηςτροχαίοδυστύχημαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα