ΕΡΤ3: «Ενδυνάμωση» δια της αποψίλωσης ενημερωτικών εκπομπών της

Η με πολιτικό πρόσημο δημοσιογραφική εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ3 μεταδιδόταν και το ΕΡΤNews. Αυτό αλλάζει με απόφαση «άνωθεν».

Στο εξής η εκπομπή θα μεταδίδεται στο ειδησεογραφικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης μόνον.

Στα κεντρικά της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, η παρουσιάστρια της εκπομπής και διευθύντρια Ενημέρωσης του καναλιού, Σύνθια Σάπικα, ψιθυρίζεται πως πείσθηκε εύκολα για την ορθότητα της απόφασης.

Η κίνηση αυτή «στρώνει» το δρόμο για να κατευθυνθεί και η έτερη ενημερωτική εκπομπή «Σύνορα», εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ3, αποκλειστικά στο ΕΡΤNews.

Η εκπομπή αποτελεί «γέφυρα» με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Η θεματολογία της αποτελείται από ρεπορτάζ από τις χώρες των Βαλκανίων, και την ευρύτερη περιοχή, εκπληρώνοντας τον σκοπό της ΕΡΤ3, σύμφωνα με τις αρχικές επιταγές της κεντρικής διοίκησης που την ήθελαν το κανάλι της ΕΡΤικής εξωστρέφειας με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά διαμορφωμένα από πρωτογενές περιεχόμενο εσωτερικής παραγωγής.

Αν «κοπεί» και η εκπομπή «Σύνορα», όπως λέγεται, για να ενισχυθεί το ΕΡΤNews, δεν θα έχει απομείνει καμία εκπομπή στην ΕΡΤ3, εσωτερικής παραγωγής.

Με έκδηλη ανησυχία κύκλοι περι το κανάλι θεωρούν ότι θα επιβεβαιωθούν οι Κασσάνδρες που προέβλεψαν να μετατρέπεται η ΕΡΤ3 σε παράρτημα με ρόλο ανταποκριτικό για το ΕΡΤNews.

Στο μεταξύ το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ ενημέρωσε χθες σε συνεδρίαση του την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, για τις ενέργειες που κάνει η Ένωση απέναντι στην «συστηματική υποβάθμιση του ρόλου της  ΕΡΤ3 στην ενημέρωση» και τόνισε την ανάγκη «να συστρατευθεί ο πολιτικός κόσμος στην προσπάθεια να προστατευθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας της ΕΡΤ3 και να πάψει η απαξίωση του δημοσιογραφικού δυναμικού της».

 Η αυτονομία της ΕΡΤ3 θα ήταν εγγύηση για την άρτια εκτέλεση της αποστολής της, αλλά και θα εξασφάλιζε την ουσιαστική λογοδοσία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα έναντι της κοινωνίας, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε, όπως τόνισε, να εργαστεί υπέρ αυτού του στόχου, ο οποίος «αποτελεί ζητούμενο και για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και θα είναι στο πλευρό της ΕΣΗΕΜ-Θ για την επίτευξή του».  

Διαβάστε επίσης:

«Στο Κόκκινο»: Να ξανακάνει εκπομπή η Ευγενία Λουπάκη, ζητούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό

Kate Micucci: Η «Λούσι» του Big Bang Theory διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα (videos)

Eurovision 2024: Σε μποϊκοτάζ του διαγωνισμού προτρέπουν Ισλανδοί στιχουργοί και συνθέτες λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ3, Ενδυνάμωση,ert3, endynamosi