Δόμνα Μιχαηλίδου: Προσπάθησε να «μαζέψει» τους μαραθωνοδρόμους και έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις – «Για το καλό των παιδιών οι συγχωνεύσεις σχολείων»

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε για χθεσινή της δήλωση στη Βουλή, κατά την οποία επικαλέστηκε οδηγία του ΠΟΥ για καθημερινό περπάτημα, ώστε να δικαιολογήσει τις συγχωνεύσεις σχολείων, επιχείρησε να δώσει η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου,

καταφέρνοντας ωστόσο να προκαλέσει νέες αντιδράσεις.

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων και συμπλήρωσε πως δεν γίνονται συγχωνεύσεις για να περπατάνε τα παιδιά περισσότερο.

«Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να είπα στη Βουλή ότι πρέπει να συγχωνεύσουμε τα σχολεία γιατί πρέπει να περπατάνε τα παιδιά παραπάνω καθότι αυτό λέει ο ΠΟΥ. Ακριβώς αυτή την αντίθεση ήθελα να δείξω, είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά δεν είπα αυτό» δήλωσε.

«Για το καλό των παιδιών οι συγχωνεύσεις»

«Συγχωνεύσεις σχολείων γίνονται και θα γίνουν για το καλό των παιδιών, για να έχουμε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, δασκάλους γαλλικών, γερμανικών, παιδιά που κοινωνικοποιούνται σωστα, για να έχουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να τους προσφέρουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ενός ολοκληρωμένου σχολείου», ανέφερε η ίδια.

Η ατάκα που προκάλεσε αντιδράσεις

Δτην παρατήρηση της βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς ανησυχούν για το γεγονός της απομάκρυνσης των μαθητών από το γνώριμο περιβάλλον και της υποχρέωσης να περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο, η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε πως το περπάτημα κάνει… καλό στην υγεία.

«Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατάμε όλοι 8 χιλιόμετρα την ημέρα…» σημείωσε χαρακτηριστικά η Δόμνα Μιχαηλίδου κάνοντας ουσιαστικά επίκληση στον ΠΟΥ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή: Καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών

Τέμπη: Εκτός εξεταστικής και η Ζωή Ράπτη – Αποχώρησε οικειοθελώς

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι και ποιοι οι άγνωστοι υπουργοί – Ποιοι έχουν τις περισσότερες αρνητικές γνώμες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δόμνα Μιχαηλίδου,domna michailidou