Εκλογές 2023: Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού (photo/video)

Η γνωστή γιατρός – επιδημιολόγος, Αθηνά Λινού, θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Την υποψηφιότητα της Λινού γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στο Facebook,

ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσίπρα:

«Η Αθηνά Λινού έχει μακρά επιστημονική ιστορία.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει αναλάβει ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας και έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας».

«Το θέμα είναι πώς μπορούμε να παρέμβουμε λίγο για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας. Δηλαδή να είναι η υποψηφιότητά σας μια αφορμή να ανοίξουμε τη συζήτηση για τα θέματα Δημόσιας Υγείας», ακούγεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο που ανέβηκε στο προφίλ του στο Instagram, με την Αθηνά Λινού να απαντά: «Η μόνη λύση -γιατί το πρόβλημα είναι κεντρικό και συστημικό- πρέπει να είναι κυβερνητική. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα από την πολιτική να το λύσουμε».

 

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Επίθεση Σκέρτσου στην «προοδευτική διακυβέρνηση» (video)

Εκλογές 2023: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνουν την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Εκλογές 2023: Δεν τα βρήκαν τα κόμματα για το debate – «Άκαρπη» η Διακομματική Επιτροπή

Keywords
Τυχαία Θέματα