Εκλογές 2023: Δεν τα βρήκαν τα κόμματα για το debate – «Άκαρπη» η Διακομματική Επιτροπή

Χωρίς συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα για το debate ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Συγκεκριμένα, η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε μεταξύ άλλων και για τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στη συνεδριάση ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών ενώ τα

υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν να γίνει μόνο ένα.

Ο Άκης Σκέρτσος απέκλεισε στην παρούσα προεκλογική περίοδο «μονομαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, λέγοντας ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμο το debate με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή, με στόχο να διαπιστωθούν θέσεις, συγκλίσεις και αποκλίσεις, θέση που θα αποτυπωθεί και γραπτώς από το κυβερνών κόμμα.

Οπότε, τα περί «μονομαχίας» θα πρέπει να περιμένουν μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά το Σάββατο στις 10:00 το πρωί και εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και οι όροι για τη διεξαγω΄γη και τους όρους του ή των debate.

Στην συνεδρίαση ανακοινώθηκε, επίσης, ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 22.816 απόδημοι, που θα ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαΐου, σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως στην επιτροπή συμμετέχουν από τη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, από το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Συμμετέχουν ο ΓΓ Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Καβάλα: «Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε “βέρτιγκο” παλινωδιών»

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 50 κόμματα και συνασπισμοί που δήλωσαν συμμετοχή

Πιπιλή: Ο λαός θα στηρίξει τον Μητσοτάκη γιατί ό,τι είπε το έκανε (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα