Εκλογές 2023: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνουν την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή 28 Απριλίου, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, με όλους τους υποψηφίους.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον διευθυντή ειδήσεων των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, και το βράδυ

θα παρακαθίσει σε δείπνο με διεθνείς ηγέτες.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, και ο ΣΥΡΖΑ-ΠΣ θα ανακοινώσει επίσης αύριο, Παρασκευή, το κυβερνητικό πρόγραμμά του, καθώς και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Επίσης, όπως σημειώνεται, την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή», σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του εισοδήματος όπως:

· η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ

·       το ξεπάγωμα των τριετιών

·       θέσπιση της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση, ώστε όσο ανεβαίνει ο πληθωρισμός να ανεβαίνει και ο μισθός.

·       αυξήσεις της τάξης του 10% στο δημόσιο τομέα, διότι έχουν να δούνε 14 χρόνια αυξήσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι.

·       Επαναφορά της 13ης σύνταξης και καταβολή των αναδρομικών

·       Μείωση έμμεσων φόρων, με μείωση του ΦΠΑ στο 6% (τρόφιμα) και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα.

·       Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ με ανάκτηση του 51% από το Δημόσιο

Επίσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, λέγοντας πως το σχέδιο αυτό είναι ρεαλιστικό και ολιστικό ώστε να λυθεί το πρόβλημα. «Δεν λέμε στα funds κόψτε τον λαιμό σας» αλλά ότι δεν έχουν αισχροκέρδεια, δηλαδή υπερκέρδη 3, 4 φορές πάνω από την αξία. Που σημαίνει ότι όταν το fund «παίρνει το δάνειο του Παπαδάκη από την τράπεζα στο 30%, δεν μπορεί να του ζητάει πίσω το 100%. Θα του ζητήσει το 35%. Και θα έρθει και το κράτος να συνεισφέρει ώστε ο Παπαδάκης να μπορέσει να το αποπληρώσει».

Τόνισε δε πως με αυτό το σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται μόνο στους αδύναμους αλλά «απευθυνόμαστε στη μεσαία τάξη να σώσουμε τα σπίτια των ανθρώπων, να παραμείνει η περιουσία στη μεσαία τάξη, να μην πάει σε λίγους και ισχυρούς, διότι θα είναι εάν συμβεί αυτό η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έχουμε δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – ΚΚΕ: Οι 15 θέσεις του Επικρατείας – Επικεφαλής ο Θανάσης Παφίλης

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 50 κόμματα και συνασπισμοί που δήλωσαν συμμετοχή

Πιπιλή: Ο λαός θα στηρίξει τον Μητσοτάκη γιατί ό,τι είπε το έκανε (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα