Εκλογές 2023: Στόχος Ανδρουλάκη η «αντισυστημική ψήφος» των νέων

Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και φαίνεται πιο έτοιμο από τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας για τις εκλογές έχουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ότι τόσο προγραμματικά όσο και στελεχικά έχουν αποδείξει πως είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και οι πολίτες γνωρίζουν ήδη τι σημαίνει ψήφος στο κόμμα τους.

Το ΠΑΣΟΚ

προχωρά τη στρατηγική του με τις περιοδείες Ανδρουλάκη στις περιοχές της Αττικής όπου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο δημοσκοπικό πρόβλημα. Η προσέγγιση της Χαριλάου Τρικούπη στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά, αλλά και τους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι αναμένονται να είναι πάνω από 430.000. Συνεργάτες του προέδρου, που μελετούν τα δημοσκοπικά ευρήματα, υποστηρίζουν ότι οι νέοι προσανατολίζονται στο να ψηφίσουν στις 21 Μαΐου.

Γι’ αυτό ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να προβάλει τον εαυτό του ως «αντισυστημική επιλογή», κυρίως επειδή ο χώρος έχει πολιτικές προτάσεις που αφορούν τους νέους, όπως η κοινωνική κατοικία, η αξιοκρατία κ.λπ.

«Για να σταθεί όρθια η πατρίδα, πρέπει να σταθεί όρθια η νέα γενιά. Δεν μπορεί η νέα γενιά να βλέπει ένα σύστημα αμετανόητο, πελατειακό, διχαστικό, που δεν σέβεται τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη, που τη διαπαιδαγωγεί να μην πιστεύει ότι η πολιτική είναι η λύση. Έχω στόχο να οικοδομήσω μια σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά». Αυτό είναι το μήνυμα του Ανδρουλάκη, το οποίο θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα.

Στο ερώτημα πώς εννοούν την «αντισυστημική ψήφο», από το ΠΑΣΟΚ» απαντούν: «Αντισυστημική επιλογή είναι η επιλογή σε ένα κόμμα που δεν ταυτίζεται με πελατειακές λογικές, με ισχυρά συμφέροντα, ένα κόμμα που λέει την αλήθεια, ένα κόμμα το οποίο δημιουργεί την ατζέντα του μέλλοντος για την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τη γεωπολιτική ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ένα κόμμα που επενδύει σε καθημερινές λύσεις που βελτιώνουν τη ζωή των νέων βάζοντας στο περιθώριο ψευτοδιλήμματα, τοξικό λόγο και fake news που ευτελίζουν την πολιτική».

Μία εικόνα του τι θα ακολουθήσει δόθηκε και από το πρώτο σποτ του ΠΑΣΟΚ: «Κάνε τον θυμό απόφαση αλλαγής». Ο Ανδρουλάκης θα προβάλει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο αυτής της γενιάς που ζητάει όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ο νεαρότερος πολιτικός αρχηγός μπορεί να προσελκύσει πιο εύκολα και δυναμικά τη νέα γενιά.

Μετά το Πάσχα όλοι οι υποψήφιοι

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτιά του, με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε – ο οποίος έχει σήμερα πάνω από 50 κενές θέσεις – να λέει ότι θα τα ανακοίνωνε τα Χριστούγεννα και τα παρουσίασε την Κυριακή». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζουν οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη τις συζητήσεις περί των ψηφοδελτίων.

Στέκονται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή και τα δύο κόμματα είναι στην αντιπολίτευση, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων, καθώς είναι το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Αναγνωρίζουν ότι παραμένουν «αγκάθια» στις ανακοινώσεις περιφερειών όπως η Αρκαδία (εκλογική περιφέρεια του Οδ. Κωνσταντινόπουλου, όπου γίνεται μπρα ντε φερ για μία θέση δημοφιλούς αυτοδιοικητικού, όπως έγραψε στο προηγούμενο φύλλο το «Ποντίκι», για την οποία θα υπάρξει τελική παρουσίαση μετά τις εκλογές.

Την ίδια ώρα σχολιάζουν σκωπτικά κάποια πρόσωπα που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την επιλογή του «κυβερνητικού εκπροσώπου της χρεοκοπίας Ευάγγελου Αντώναρου». Μάλιστα αναρωτιούνται προς τα πού κάνει το άνοιγμα ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την επιλογή, ενώ την ίδια ώρα προβάλλουν τη δική τους επιλογή για «ουσιαστικό άνοιγμα στην Κεντροαριστερά» με την υποψηφιότητα του Σταύρου Κοντονή στη Ζάκυνθο.

Σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οι πληροφορίες του «Π» θέλουν αυτό να ανακοινώνεται μετά τη διάλυση της Βουλής και όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στις εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο θα είναι και οι δύο στενοί συνεργάτες του Ανδρουλάκη Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και ο γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού είναι δύο πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή μαζί τους, ενώ συμβολίζουν και το άνοιγμα προς τη νέα γενιά. Αν δεν υπάρξει κάποια «έκπληξη», ένας από τους δύο θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο και θα εκλεγεί. Το άλλο πρόσωπο θα είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου ως υποψηφιότητα των Ελλήνων του εξωτερικού.

Στο Επικρατείας (τιμητική θέση) θα είναι επίσης ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αείμνηστου αγωνιστή βουλευτή της ΕΔΑ, ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των οικονομολόγων Νίκου Χριστοδουλάκη και Ηλία Κικίλια.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας καλεί σε ντιμπέιτ τον Μητσοτάκη: «Έλα σε αντιπαράθεση, έλα να πεις το πρόγραμμα σου» (Photos)

Βουλή: Σκληρή κόντρα ΝΔΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία – «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Ανακοινώθηκε η ίδρυση του «Δημοκρατικού Φόρουμ Προόδου και Διαλόγου» από τον Νίκο Κοτζιά

Keywords
Τυχαία Θέματα