Τσίπρας: «Η Θεσσαλονίκη έδειξε τη νίκη!» – Πλήθος κόσμου στην ομιλία του στην ΔΕΘ (Videos/Photos)

Το μήνυμα της «πολιτικής αλλαγής» έστειλε από την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή (16/5) του προεκλογική ομιλία.

«Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Ήρθε η ώρα της αλλαγής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το δίλημμα των εκλογών,

το οποίο όπως είπε είναι: «θέλετε αλλαγή ή Μητσοτάκη αλλά τέσσερα χρόνια;». 

Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ήταν ιδιαίτερα μαζική, με τον κόσμο να υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό με συνθήματα, σημαίες, κόρνες και υπό τους ήχους του Bella Ciao.

«Και τους μιλώ για σένα!»
Θεσσαλονίκη.
Δεν ήθελα να φύγω απόψε από το βήμα… pic.twitter.com/0jTyGkxX22

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 16, 2023

Η ομιλία αρχικά είχε προγραμματιστεί στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ καθώς η πρόγνωση του καιρού μιλούσε για βροχή.

Ωστόσο τελικά πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις για τεράστια συμμετοχή του κόσμου, κάτι το οποίο και επιβεβαιώθηκε με την παρουσία χιλιάδων πολιτών.

«Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει»

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα που «στήθηκε» στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ έστειλε μήνυμα νίκης την 21η Μαΐου ενώ κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στην κάλπη ώστε «να στείλουμε τις δημοσκοπήσεις στον κουβά και τον κύριο Μητσοτάκη στην σπίτι του».

«Την Κυριακή δε θα πανηγυρίζουν τα συμφέροντα αλλά θα πανηγυρίζει ο λαός τη νίκη της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υπό τις επευφημίες του κόσμου που είχε κατακλίσει τον χώρο από τον Πύργο του ΟΤΕ έως το Παλέ ντε Σπορ.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου είχαμε την αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, θέλω να απευθυνθώ στις νέες και στους νέους που πριν από λίγες μέρες «βούλιαξαν» την πλατεία Αριστοτέλους για να διεκδικήσουν το νερό ως δημόσιο αγαθό.
Η δική σας συμμετοχή θα… pic.twitter.com/mD9nwsDpxX

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 16, 2023

«Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη μάχη αλλά θα τελειώσει με τη νίκη του λαού και της δημοκρατίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το καθεστώς του κυρίου Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του το συμβόλαιο της αλλαγής. Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση εδώ στη Θεσσαλονίκη, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς. Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια του Predator και των παράνομων παρακολουθήσεων. Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης μας προσπάθειας για να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Γεια σας! Καλή δύναμη και καλό αγώνα! Πάμε γερά για τη νίκη! Σήμερα η Θεσσαλονίκη έδειξε τη νίκη, η συγκέντρωσή μας είναι η πιο αληθινή παράσταση νίκης. Θα νικήσουμε! Γεια σας!», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε φωτοφραφίες από την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη:

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η δήλωση Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού «άναψε φωτιές» στην κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν μέλος του κόμματος – Τα τάγματα εφόδου αποθρασύνονται ξανά

Σκέρτσος: Η πολιτική τυμβωρυχία και η προεκλογική απελπισία της αντιπολίτευσης δεν έχει όρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023 – Τσίπρας, Η Θεσσαλονίκη, – Πλήθος, ΔΕΘ VideoPhotos,ekloges 2023 – tsipras, i thessaloniki, – plithos, deth VideoPhotos