Διαγραφή Τζουμάκα από ΣΥΡΙΖΑ: «Επικροτούν» Πολάκης και Καρανίκας και τον «ξεπροβοδίζουν» – «Απαράδεκτη ενέργεια Κασσελάκη» λέει ο Φίλης

Σε πλήρη ρήξη με όσους αμφισβητούν την ηγεσία του προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παραπέμποντας στην επιτροπή δεοντολογίας για διαγραφή τον Στέφανο Τζουμάκα, μετά από σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση με πολλαπλούς αποδέκτες. Εκρηκτικό το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, με τις τάσεις να βρίσκονται σε αναβρασμό. Την ικανοποίησή τους για την απόφαση εξέφρασαν τόσο ο Παύλος

Πολάκης όσο και ο Νίκος Καρανίκας, ενώ ο Νίκος Φίλης τάχθηκε υπέρ του Τζουμάκα.

Σε ανάρτησή του από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε επαφές με ομογενειακούς φορείς την επόμενη του γάμου του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω».

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.

Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 20, 2023«Δεν ήρθε, τον φέρανε, το παιδί δεν κάνει»

Νωρίτερα, σε ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε ο Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η παραίτηση Τσίπρα έφερε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι διχασμένος πια διότι η νέα ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή», είπε.

Η κρίση δεν μπορεί να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία, πρόσθεσε στη συνέχεια. «Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;».

Υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, υποστήριξε.

Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, είπε στη συνέχεια, εκτιμώντας ότι η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εκτίμησε επίσης ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρώτη του πολιτική ήττα. «Υπέστη την πρώτη ήττα και τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας».

«Το βράδυ των δημοτικών η ηγεσία δεν είπε λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας.

Η πρώτη αντίδραση Τζουμάκα

Έκπληξη και απορία ως προς το θέμα της παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του διατυπώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Τζουμάκας φέρεται να γνωστοποίησε σε συνομιλητές του όταν έμαθε πως ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό της Κουμουνδούρου «για τα περαιτέρω» ότι αυτά που είπε νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΪ τα έχει ξαναπεί πολλές φορές και ότι επί της ουσίας δεν είπε τίποτα διαφορετικό από τα όσα έχει πει δημοσίως και ο Νίκος Φίλης.

Επί της ουσίας είπε ότι στη συνέντευξή του απλώς επανέλαβε τις απόψεις του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι κατάλληλος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να αντικατασταθεί και ότι η εμφάνισή του σηματοδοτεί την είσοδο της ολιγαρχίας και της διαπλοκής στο κόμμα.

Όπως επιμένουν πηγές κοντά στον κ. Τζουμάκα, ο ίδιος απόρησε όταν είδε να γράφεται στον Τύπο ότι με την απουσία του από την ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία ουσιαστικά διευκόλυνε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και εξηγούσε στους συνομιλητές του ότι όταν έφυγε είχαν μείνει μόνο 12 μέλη του οργάνου και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ότι επρόκειτο η εισήγηση Κασσελάκη να τεθεί σε ψηφοφορία.

Πολάκης: «Ήρθε η ώρα» – Καρανίκας: «Καιρός ήταν»

«Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Καντο εκτός κόμματος!», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης μετά τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα.

Από την πλευρά του, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας σχολίασε την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα με δυο λέξεις. Αναπαράγοντας την ανάρτηση Κασσελάκη έγραψε: «Καιρός ήταν…».

Υπέρ Τζουμάκα ο Φίλης

Το στέλεχος της Ομπρέλας, Νίκος Φίλης με δήλωση του σχετικά με την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα, την χαρακτήρισε «απαράδεκτη ενέργεια που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας στη συνέχεια επικρίνει την καθυστέρηση της διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για «διαγραφές διαφωνούντων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση Φίλη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.

Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη “αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση” των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μπακογιάννη – Δούκα: Στενή συνεργασία για την ομαλή μετάβαση του Δήμου Αθηναίων

Φλωρίδης: Θα υπάρξει δραστική παρέμβαση στη «μικρομεσαία» εγκληματικότητα

Αυγέρη: «Βέλη» σε Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου, Παπαδημούλη και… ολίγον «άδειασμα» σε Σπίρτζη (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα