Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος πρώην σύντροφος της Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον σύντροφό της Αντρέα Τζιαμπρούνο. Το ζευγάρι, που έχει μια επτάχρονη κόρη, ήταν μαζί σχεδόν μια δεκαετία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός σε ανάρτησή της στα social media είπε ότι η σχέση της με τον Αντρέα Τζιαμπρούνο «τελείωσε εδώ», λέγοντας ότι «οι δρόμοι τους έχουν αποκλίνει εδώ και αρκετό καιρό». 

Ο πρώην σύντροφός της είναι ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής και δημοσιογράφος που έχει γίνει πρωτοσέλιδο στο πρόσφατο παρελθόν για τα σεξιστικά σχόλιά

του.

Η ανακοίνωση της Μελόνι έρχεται στον απόηχο των σεξιστικών σχολίων του Τζιαμπρούνο τις τελευταίες εβδομάδες που έγιναν εντός και εκτός εκπομπής, σύμφωνα με το Reuters.

La mia relazione con Andrea Giambruno, durata quasi dieci anni, finisce qui. Lo ringrazio per gli anni splendidi che abbiamo trascorso insieme, per le difficoltà che abbiamo attraversato, e per avermi regalato la cosa più importante della mia vita, che è nostra figlia Ginevra.… pic.twitter.com/1IpvfN8MgA

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) October 20, 2023Ποιος είναι ο Αντρέα Τζιαμπρούνο;

Γεννημένος στο Μιλάνο το 1981, ο Τζιαμπρούνο είναι Ιταλός δημοσιογράφος που εργάζεται ως τηλεοπτικός παρουσιαστής ειδησεογραφικού προγράμματος για τη Mediaset.

Μέρος του ομίλου πολυμέσων MFE, η Mediaset ανήκει στους κληρονόμους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Italian prime minister splits with partner after sexism claims https://t.co/mTriR352zN

Sky News (@SkyNews) October 20, 2023

Το κόμμα Forza Italia του Μπερλουσκόνι είναι ένας μικρότερος εταίρος στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Μελόνι.

Σύμφωνα με άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, ο Τζιαμπρούνο εντάχθηκε στην τηλεόραση όταν ήταν 22 ετών και σπούδαζε στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

Γνώρισε τη Μελόνι το 2015 στα γυρίσματα ενός τηλεοπτικού προγράμματος όπου εκείνος ήταν συγγραφέας και εκείνη καλεσμένη, ανέφερε το Politico. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Τζιαμπρούνο είχε πει σε συνέντευξή του για τη πρώτη συνάντηση με την Μελόνι ότι εκείνη του είχε δώσει μια μισοφαγωμένη μπανάνα, νομίζοντας ότι ήταν βοηθός της, πριν πάει για το γύρισμα. Ο ίδιος περιέγραψε τη συνάντησή ως «έρωτα με την πρώτη ματιά».

Ο Τζιαμπρούνο εγκαταστάθηκε στη Ρώμη αφού η Μελόνι έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας πέρυσι, αφήνοντας το Μιλάνο και την εκπομπή του στο Studio Aperto, σύμφωνα με τη Le Monde.

Επί του παρόντος, φιλοξενεί την εκπομπή Diario del Giorno (Καθημερινό ημερολόγιο) στο Rete 4.

Τα πολλά μέτωπα του Τζιαμπρούνο

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τζιαμπρούνο έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, προκαλώντας πολιτική αμηχανία στην Ιταλίδα πρωθυπουργό τους τελευταίους μήνες.

Τον Αύγουστο, ο παρουσιαστής έγινε πρωτοσέλιδο για τις δηλώσεις του για έναν βιασμό, όπου φαινόταν να κατηγορεί το θύμα.

«Αν πας να χορέψεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις… αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις ορισμένα προβλήματα γιατί τότε κινδυνεύεις να βρεις τον λύκο», είχε πει ο Τζιαμπρούνο στην εκπομπή του.

Οι δηλώσεις που έγιναν μετά από μια υπόθεση ομαδικού βιασμού είχαν προκαλέσει τεράστια οργή.

Ο Ιταλός «First Gentleman» είχε απορρίψει τις κατηγορίες για ενοχοποίηση θυμάτων, λέγοντας ότι δεν δικαιολογούσε τον βιασμό και τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

Τον Σεπτέμβριο η Μελόνι είχε υπερασπιστεί τον σύντροφό της. «Νομίζω ότι ο Αντρέα Τζιαμπρούνο είπε βιαστικά και με βεβαιότητα κάτι διαφορετικό από αυτό που κατάλαβαν οι περισσότεροι», είχε πει τότε. «Σε αυτά τα λόγια, δεν καταλαβαίνω ότι λέει “αν περπατάς με μίνι φούστα μπορεί να σε βιάσουν”».

Ζήτησε επίσης από τα μέσα ενημέρωσης να μην της απευθύνουν ερωτήσεις στο μέλλον για τα λόγια ενός δημοσιογράφου ή να την κρίνουν για όσα λέει ο σύντροφός της.

Σύμφωνα με τη Le Monde, ο Τζιαμπρούνο δέχτηκε επίσης κριτική επειδή προφανώς υποβάθμισε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επιτιθέμενος στον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ τον Ιούλιο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την υπερβολική ζέστη στη χώρα, ο Τζιαμπρούνο είπε στην τηλεόραση: «Αν δεν αισθάνεστε καλά, πηγαίνετε σπίτι. Πήγαινε στο Μέλανα Δρυμό, θα είσαι καλά εκεί, έτσι δεν είναι;»

«Η ζέστη το καλοκαίρι δεν είναι μεγάλη είδηση», είχε πει την εποχή που οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τα ρεκόρ στην Ιταλία.

Η Μελόνι χωρίζει με τον σύντροφό της

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, ο Αντρέα Τζιαμπρούνο έκανε ανήθικες προτάσεις σε γυναίκες συναδέλφους του κατά την προετοιμασία της εκπομπής «Diario del giorno» που παρουσιάζει στον ιδιωτικό σταθμό Rete 4.

Il giornalismo di Giambrunasca: la stagione degli amori. Sul sito di Striscia tutti i nuovi fuorionda. #striscialanotizia #AndreaGiambruno pic.twitter.com/BNMCGGjBQr

— Striscia la notizia (@Striscia) October 19, 2023

Στο ηχητικό απόσπασμα που αποκάλυψε η σατιρική εκπομπή «Striscia la Notizia» ο Τζιαμπρούνο ακούγεται να πλησιάζει μία εκ των συντελεστών της εκπομπής ρωτώντας την αν έχει αγόρι, αφού προηγουμένως και απευθυνόμενος σε περισσότερες γυναίκες που ήταν παρούσες στο πλατό εκείνη τη στιγμή είπε: «Μπορώ να αγγίζω το “πακέτο” μου (αναφερόμενος στα γεννητικά του όργανα) ενώ σας μιλάω;».

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε τις προσωπικές ερωτήσεις όπως: «Πώς σε λένε; Έχουμε ήδη γνωριστεί; Πού σε έχω δει; Ήμουν μεθυσμένος; Είσαι ανοιχτόμυαλη;».

Θέλοντας να μην αφήσει περιθώρια παρανόησης ο Τζιαμπρούνο διευκρίνισε τι εννοεί με τον όρο «ανοιχτόμυαλη» συμπληρώνοντας: «Το ξέρεις ότι εγώ και η (…) έχουμε παράλληλη σχέση; Το ξέρει όλη η Mediaset (τηλεοπτικό δίκτυο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, στο οποίο ανήκει ο σταθμός Rete 4). Τώρα το ξέρεις και εσύ, γιατί ψάχνουμε την τρίτη συμμετέχουσα για να κάνουμε τρίο. Ακόμα και foursome με την (…). Αλλά εκείνη πηγαίνει συνήθως στη Μαδρίτη για να κάνει σεξ».

Η τελείως ακατάλληλη συνομιλία συνεχίστηκε με τον Τζιαμπρούνο να επιμένει να παρενοχλεί την κοπέλα «Θα μπεις στην ομάδα μας;». Η κοπέλα προσπαθούσε να του «κόψει τη φόρα» μεταφέροντας τη συζήτηση στη δουλειά: «Εγώ μπορώ να φέρω μόνο την επαγγελματική μου ικανότητα».

Όταν οι άνδρες συνάδελφοι καλούν τον Τζιαμπρούνο να προσέχει τι λέει γιατί καραδοκεί η «Striscia la Notizia» εκείνος ανερυθρίαστα απαντά: «Μα τι είπα παιδιά; Ελάτε τώρα, γελάμε και αστειευόμαστε. Ερχόμαστε από την πανδημία. Ούτε να μιλούσα για την εφορία πια».

Μετά την δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος ο Τζιαμπρούνο μάλλον δεν θα παρουσιάσει τη σημερινή εκπομπή.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Τζιαμπρούνο για τη σχέση και την κόρη τους. «Και θα υπερασπιστώ, πάση θυσία, ένα 7χρονο κορίτσι που αγαπά τη μητέρα του και αγαπά τον πατέρα της, όπως δεν μπόρεσα να αγαπήσω τον δικό μου».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης πριν από τη δήλωσή της, κατακεραυνώνοντας «όλους εκείνους που ήλπιζαν να με αποδυναμώσουν χτυπώντας με μέσα στο σπίτι».

Διαβάστε επίσης:

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Αμετανόητη στις τρανσφοβικές απόψεις της – «Ευχαρίστως θα πήγαινα και φυλακή»

Πόλεμος στη Γάζα: Γιατί οι Παλαιστίνιοι γράφουν το όνομά τους στον καρπό τους

Γάζα: Τι συμβολίζει ο ναός του Αγίου Πορφυρίου και γιατί τον βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα