Δε μασάει τα λόγια του ο Πούτιν

ΚΟΣΜΟΣ

Για 11η συνεχόμενη χρονιά, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραθέτει την ετήσια συνέντευξη τύπου σε 1392 δημοσιογράφους. Σαν σήμερα το 2007, ο Πούτιν είχε ανακηρυχθεί προσωπικότητα της χρονιάς.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν πιστεύει πως είναι δυνατόν να υπάρξουν δίαυλοι επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία αυτή τη χρονική στιγμή ενώ είπε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία «κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες των συμμάχων της μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους».

Όσο αφορά στο Συριακό, ο Πούτιν ξεκαθάρισε

πως η μόνη λύση είναι μια πολιτική λύση και η Ρωσία θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς μόλις οι δυο πλευρές είναι έτοιμες να αρχίσουν τις συνομιλίες. Δε θα ανεχθεί εξωτερικές δυνάμεις να αποφασίσουν περί της ηγεσίας της Συρίας αλλά συμφωνεί με τις αρχές του σχεδίου που θα καταθέσει η Ουάσιγκτον στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο θέμα της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε πως δεν υπάρχει τακτικός στρατός της Ρωσίας στην περιοχή της Κριμαίας αλλά αποκάλυψε πως υπάρχουν άτομα σε στρατιωτικές αποστολές. Διευκρίνισε πως είναι ανοικτός σε μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων και πως η πλευρά του Κρεμλίνου τηρεί τη συμφωνία του Μινσκ, κάτι που δεν κάνει το Κίεβο. Επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως δεν επιθυμεί να επιβάλλει κυρώσεις στην Ουκρανία και πως δεν υπάρχει κανένα συμφέρον ή επιθυμία για συγκρούσεις στην περιοχή.

Για τα εσωτερικά της Ρωσίας, επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση, όπου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως το χειρότερο μέρος έχει ήδη περάσει και πως η Ρωσία είναι ήδη σε τροχιά ανάπτυξης. Αν και οι μειωμένες τιμές στο πετρέλαιο δυσκόλεψαν την προσπάθεια της κυβέρνησης, το χρέος έχει ήδη μειωθεί ενώ επενδυτές ήδη ξαναδείχνουν ενδιαφέρον στη Ρωσία. Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση αναμένει αύξηση 0,7% για το 2016, 1,9% για το 2017 και 2,4 για το 2018.

ΡωσίαΒλαντιμίρ ΠούτινHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα