Τρεις οι «κατάλληλοι» για την καρέκλα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο στελέχη της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ένας δικηγόρος με ειδίκευση σε φορολογικά ζητήματα είναι οι τρεις υποψήφιοι που προκρίθηκαν για τη θέση του επικεφαλής της ΓΓΔΕ. Πρόκειται για τους κύριους Γιώργο Πιτσιλή, Ηλία Ξηρουχάκη και Φώτη Κουρμούση.

Σ αυτούς τους τρεις «καταλληλότερους» να διοικήσουν τον ανεξάρτητο (από την κυβέρνηση) κρατικό εισπρακτικό μηχανισμό κατέληξε η επιτροπή αξιολόγησης στην οποία βαρύνουσα και καθοριστική ήταν η άποψη και η ψήφος του-- κρατικού αξιωματούχου της Γαλλίας-- κυρίου Πετί!

Έτσι,

λοιπόν η λίστα με τους τρεις υποψήφιους καταρτίστηκε από την Επιτροπή αξιολόγησης κα στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή. Η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων ολοκληρώθηκε την Τρίτη το απόγευμα και ήδη τα στοιχεία των τριών υποψηφιοτήτων που προκρίθηκαν βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση. Η απόφαση του υπουργού θα υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως τις 22 Δεκεμβρίου.

ΓΓΔΕΓενική Γραμματεία Δημοσίων ΕσόδωνεπικεφαλήςυποψήφιοιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα