Χριστοδουλοπούλου: Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες (Videos)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους. Γιατί το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση» δήλωσε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, με τους πρόσφυγες και ερωτηθείσα αν οι πρόσφυγες προκαλούν μόνο ζημιά στην ελληνική οικονομία.

Μιλώντας

στο The Press Project, σχετικά με τη στοχοποίησή της, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί μία ανδροκρατούμενη κοινωνία να αποδεχτεί ότι μία γυναίκα βρίσκεται σε τέτοιο πόστο .

Το ότι το μεταναστευτικό βρίσκεται στην ατζέντα είναι καλό, εφόσον γίνεται η συζήτηση με στόχο η κοινωνία να κερδίσει κάτι, σημείωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ψύχραιμος διάλογος. «Ωστόσο, υπάρχει ανευθυνότητα στην προσέγγιση του θέματος: Τα ΜΜΕ αναπαράγουν το πρόχειρο, το δεισιδαιμονικό», εξήγησε.

Στη συνέντευξή της η πρώην υπουργός ως προς την κριτική που δέχεται ότι έδωσε σήμα για την εισροή προσφύγων, απάντησε σε αιχμηρό ύφος: «Έκανα πολλά νεύματα, που τα μετέδωσα στον Ρέντσι και τελικά στη Μέρκελ… Αυτή τους έφερε».

«Έγινε η μεταφυσική ερμηνεία ότι η Ελλάδα έκανε το νεύμα ‘ελάτε όλοι εδώ‘. Διακίνησαν ότι κάναμε το σήμα και ήρθαν. Στην πραγματικότητα, δυνάμωσε το ISIS στη Συρία, έχασαν κάθε ελπίδα και άρχισαν να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Προσπαθεί ο Γιούνκερ να δημιουργήσει πνεύμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Ωστόσο υπάρχει το ζήτημα των συσχετισμών, που είναι εξαιρετικά αρνητικοί.

Μπλοκάρουν όλες τις πολιτικές που είναι προς θετική κατεύθυνση», εξήγησε.
Για το Πεδίον του Άρεως τέλος, ανέφερε ότι υπήρχε πίεση από τα ΜΜΕ, από τους κατοίκους, από τον δήμαρχο… «Υποχρεωθήκαμε πέρα από τους ρυθμούς να φτιάξουμε τον Ελαιώνα μέσα σε 15 μέρες. Ο χώρος είναι πλέον γεμάτος».

Ο μικρός Αϊλάν μπορεί να είναι ο καταλύτης

Για τη δυναμική των αλλαγών, σημείωσε: «Το ποιος πυροδοτεί κάθε φορά κάτι, κανείς δεν το ξέρει. Ο μικρός Αϊλάν μπορεί να είναι ο καταλύτης, ενώ εμείς νομίζαμε ότι καταλύτης θα ήταν ο Γιούνκερ που θα πάρει απόφαση. Μπορεί και εμείς να είμαστε καταλύτης στη διαδικασία αναστοχασμού, να μιλήσει ο καθένας με τον εαυτό του, για την απουσία απαντήσεων».

Αναφερόμενη στα αίτια διόγκωσης της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών που γνώρισε η ανθρωπότητα.

«Δεν είναι γεγονός που μπορείς να παρακάμψεις. Νέοι και φτωχοί φτάνουν στις χώρες των πλούσιων και των γέρων. Η Ευρώπη έχει γεράσει. Αυτά πρέπει να τα λύσει η Ευρώπη. Αποφασίστηκε να γίνει μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων για δύο χρόνια», τόνισε.

«Έγινε σεισμός 8 Ρίχτερ και εμείς ως κράτος ήμαστε προετοιμασμένοι για σεισμό 4 Ρίχτερ. Υπήρχε σχέδιο, το οποίο συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
Έλεγαν ότι θα πάνε να κάψουν τα δουλεμπορικά σκάφη ώστε να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που συγκεντρώνονταν στη Λιβύη. Διαφωνήσαμε. Ζητήσαμε να αποτραπεί αυτή η απόφαση, διότι για τη χώρα μας θα σήμαινε ότι θα γίνει κόλαση. Εντυπωσίασε η παρέμβασή μας, ένα είδος βέτο σε ένα συμβούλιο, όπου συνήθως επικρατεί η συναίνεση», κατέληξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Επίσης, η Τ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών και την πορεία της Αριστεράς: «Από το 2009, παρακολουθούμε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα συρρικνώνονται, διότι περνούν κρίση εκπροσώπησης. Συρρικνώνονται, καταβαραθρώνονται. Το πολιτικό σύστημα έχει χάσει τη δυνατότητα διακυβέρνησής του μέσω του δικομματισμού.

Τώρα έρχεται η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή θα είναι η πρώτη έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μία συμφωνία, δεν έγινε όμως αυτομάτως μνημονιακό κόμμα. Χρειάζεται πολλές μεταλλάξεις να συμβούν για να πει κάποιος κάτι τέτοιο.

Αν η κοινωνία ξαναψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει κάτι άλλο και όχι το μνημονιακό στοιχείο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα είναι μεγάλη έκπληξη. Όλοι προβλέπουν Βατερλό, με δεδομένο και το ότι έχει υποστεί διάσπαση» είπε η πρώην υπουργός.

Τασία Χριστοδουλοπούλουπρόσφυγεςεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα