Απορρίπτει τον «κόφτη» το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ενδεχόμενο να προκαλέσει ανακύκλωση ελλειμμάτων, μια πιθανή ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή (κόφτης), επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στην τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου αναγνωρίζεται μεν ότι η θέσπιση ενός τέτοιου μηχανισμού αποδεικνύει την προσήλωση της κυβέρνησης στην υποχρέωση να πετύχει τους στόχους του Προγράμματος, ωστόσο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους κινδύνους που κρύβει η ενίσχυση των μέτρων λιτότητας. Επισημαίνεται συγκεκριμένα

ότι «τέτοιοι μηχανισμοί ενεργοποιούνται για να διορθώσουν μικρές βραχυπρόθεσμες αποκλίσεις μιας οικονομίας από μια καλή ισορροπία στην οποία συνήθως βρίσκεται. Η ελληνική οικονομία, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα του χρέους και χωρίς τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα, απέχει πολύ από μια καλή ισορροπία». Παράλληλα, στην τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου τονίζεται ότι ακόμα και η κοινοτική οδηγία 2011/85/ΕΕ καλεί τα κράτη – μέλη να αποφεύγουν αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές σε περιόδους στασιμότητας ή ύφεσης και να προτιμούν να προχωρούν σε διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών σε ευνοϊκές οικονομικές περιόδους.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr

κόφτηςΓραφείο Προϋπολογισμού ΒουλήςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα