Τ.Ερντογάν : Ξένες χώρες εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες κήρυξε την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν, ώστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να εξαρθρωθεί η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al jazzera.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al jazzera, αποκάλυψε πως πιστεύει πως ξένες χώρες εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να μιλήσει συγκεκριμένα, κατονομάζοντας

τις χώρες στις οποίες αναφέρθηκε. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως η Τουρκία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις κρατικές υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν τους θύλακες πραξικοπηματιών που παραμένουν ενεργοί.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς και τις κριτικές που δέχεται περί αυταρχισμού, ο Τ. Ερντογάν τις απέρριψε, δηλώνοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από από τον δρόμο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ταυτόχρονα δήλωσε πως δεν σκοπεύει να συνδέσει το ζήτημα του αιτήματος της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, με το θέμα της χρήσης από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της στρατιωτικής βάσης Ιντσιρλικ.

Συνεχίζονται οι διώξεις στον κρατικό μηχανισμό

Σε ότι αφορά στην απόπειρα του πραξικοπήματος, επεσήμανε πως αυτή διενεργήθηκε από μια μειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων που αποπειράθηκε να επιβληθεί στην πλειοψηφία των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας. Η τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλαχ Γκιουλέν προσπάθησε «αυτή η μειοψηφία να υποσκελίσει την δύναμη της πλειοψηφίας» κατέληξε. Ενώ σε ότι αφορά στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν τόνισε με έμφαση «Δεν θεωρώ πως έχει λήξε η μάχη με την τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν».

Την ίδια στιγμή οι διώξεις στον κρατικό μηχανισμό συνεχίζονται αμείωτες, καθώς μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί περίπου 60.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί,μέλη του δικαστικού σώματος, δημόσια υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες έμμεσης ή άμεσης συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το άρθρο Τ.Ερντογάν : Ξένες χώρες εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα