Αποχώρησε Ιταλίδα ευρωβουλευτής από την «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»

ΚΟΣΜΟΣ

Λέγοντας ότι το πείραμα δεν λειτούργησε, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Μπάρμπαρα Σπινέλι, που εξελέγη πριν ένα χρόνο περίπου με την «L' Altra Europa con Tsipras» («Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»), αποχώρησε από τη λίστα.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, παρότι παραιτήθηκε από τη λίστα με την οποία εξελέγη ευρωβουλευτής, διατηρεί την έδρα της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς - Βόρεια Πράσινη Αριστερά.

Όσον αφορά τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση, η Σπινέλι περιέγραψε ένα κλίμα

που απείχε κατά πολύ από την αρχική φιλοδοξία των στελεχών του κινήματος.
«Η Λίστα γεννήθηκε με στόχο να δημιουργήσει μία συνάθροιση που θα ξεπερνούσε τα παλιά κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και δε θα επαναλάμβανε τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Δεν απομακρύνθηκα εγώ από την λίστα, αλλά η λίστα απομακρύνθηκε από το αρχικό σχέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σπινέλι μιλώντας στην Corriere della Sera.

Επεσήμανε, επίσης ότι το σχέδιο της «L' Altra Europa con Tsipras» γεννήθηκε με την ελπίδα να προσεγγίσουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος Πέντε Αστέρων του αντισυστημικού πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο κάτι το οποίο, όμως, δεν συνέβη.

Μπάρμπαρα ΣπινέλιL' Altra Europa con TsiprasΗ άλλη Ευρώπη με τον ΤσίπραHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα