Νεκρό πρώην στέλεχος της Siemens

ΕΛΛAΔΑΈντυπη Έκδοση

Αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια; Με μια πολύ περίεργη υπόθεση αυτοκτονίας πρώην στελέχους της Siemens ασχολείται τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», πρόκειται για τον Κ.Π. (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία του θανόντα είναι στη διάθεση της εφημερίδας), 62 χρόνων, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον γερμανικό κολοσσό, ήταν υπεύθυνος συντήρησης του περιβόητου συστήματος επικοινωνίας και ασφάλειας C4I (Communication for Integration),

το οποίο κόστισε εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο και εδώ και μήνες έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, αφού έληξε η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που το διαχειριζόταν.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στις 8.30, ένας περίοικος, ο οποίος έκανε πεζοπορία στους πρόποδες του Υμηττού, στην Αιξωνή, εντόπισε τη σορό ενός άνδρα.

Το πτώμα βρισκόταν σε σήψη. Αμέσως ο κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο άνδρας έφερε ένα θανατηφόρο τραύμα από πυροβόλο όπλο στον θώρακα, στο ύψος της καρδιάς. Παρά την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν η σορός, το τραύμα ήταν ακόμα ευδιάκριτο, ένδειξη πως ο θάνατος του άνδρα είχε επέλθει σχετικά πρόσφατα.

Δίπλα στη σορό βρέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο των 8 mm και δύο πλαστικοποιημένα σημειώματα, το ένα γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και το άλλο ιδιόχειρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Το περιεχόμενο των δύο σημειωμάτων παραμένει άγνωστο, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, κατά το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της ανεύρεσης της σορού, κανείς δεν είχε αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα την εξαφάνιση του 62χρονου.

Σημειώνεται ότι πριν από σχεδόν επτά χρόνια (τον Οκτώβριο του 2008) ο K.Π., εργαζόμενος στη Siemens τότε, είχε αποπειραθεί ξανά να δώσει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας υπερβολική δόση χαπιών και αρνούμενος να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Τότε συγγενικά του πρόσωπα είχαν αποδώσει την ενέργειά του σε οικονομικούς και ψυχολογικούς λόγους.

SiemensαυτοκτονίαέγκλημαΥμηττόςIssue: 1864Issue date: 14-05-2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα