Friars Club: Πωλείται το στέκι των αστέρων της showbiz

Το θρυλικό στέκι πολλών αστέρων της σόουμπιζ Friars Club πωλείται, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με χρέη, όπως γράφει η Page Six.

Το πριβέ κλαμπ των διασημοτήτων, με ιστορία 125 χρόνων, από το οποίο έχει περάσει μια ατέλειωτη σειρά αστέρων της σόουμπιζ – μεταξύ αυτών ο Φρανκ Σινάτρα και ο Τζίμι Φάλον- εδρεύει σε ένα εντυπωσιακό κτήριο στην 55η οδό στη Νέα Υόρκη, από το 1957.

Όμως το κλαμπ γονάτισε λόγω της γήρανσης των μελών του και τη μείωση

των εισφορών εδώ και χρόνια, ενώ στη διάρκεια της πανδημίας χρειάστηκε να συνάψει δάνειο ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων για να μην κλείσει.

Αλλά οι ιδιοκτήτες δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τη μηνιαία δόση του δανείου και ο δανειστής πιέζει για μετρητά. Έτσι η πώληση του εντυπωσιακού κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το κλαμπ είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Page Six έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής, έτοιμος να δώσει 18 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το κτήριο και στη συνέχεια να το παραχωρήσει με μακροχρόνια μίσθωση στο κλαμπ, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του..

Ο δικηγόρος Άρθουρ Αϊντάλα, που τρέχει τα ζητήματα του κλαμπ είπε ότι υπάρχουν αρκετές προσφορές από υποψήφιους αγοραστές – κάποιοι από τους οποίους θέλουν να αποκτήσουν την κυριότητα του ακινήτου, αλλά και ορισμένοι που θέλουν να βοηθήσουν για να αποκτήσει το κλαμπ την παλιά του αίγλη.

Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης δήλωσε στη Page Six ότι υπέβαλε ανεπίσημα μία προσφορά για την εξαγορά του κλαμπ, αλλά η ιστοσελίδα σχολιάζει ότι ο Κατσιματίδης δίνει 6 εκατομμύρια και μάλλον δεν θα δελεάσει τους ιδιοκτήτες.

Πριν από την πανδημία το κλαμπ είχε κλείσει για επισκευές, καθώς είχε πλημμυρίσει το ισόγειο, και στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων έγιναν αρκετές επεμβάσεις για την ανανέωση των χώρων και ήταν έτοιμο να επαναλειτουργήσει με ένα εστιατόριο στον πρώτο όροφο, που το έχει αναλάβει ο μεγιστάνας της τουριστικής βιομηχανίας, Τσάρλι Πάλμερ.

Το κλαμπ επαναλειτούργησε για λίγο το 2021, αλλά ξαναέκλεισε για να γίνουν αλλαγές στην κουζίνα. Τον Ιανουάριο όμως οι πόρτες έκλεισαν ερμητικά, καθώς άρχισαν να συσσωρεύονται τα προβλήματα ρευστότητας. Για να γίνει κάποιος μέλος του κλαμπ πληρώνει 5.000 δολάρια το χρόνο. 

Διαβάστε επίσης:

Πικάσο: Σε δημοπρασία σπάνιο πορτρέτο της μούσας του, αξίας 40 εκατ. δολαρίων (photos)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, θρίλερ και «Ο Μπο Φοβάται» με τον Χοακίν Φίνιξ

Ρωσία: Το θέατρο Μπολσόι αποσύρει το μπαλέτο «Νουρέγιεφ» (Videos)

Keywords