Daily Mail: Αυτές οι ευρωπαϊκές πόλεις αναδεικνύονται «πρωταθλήτριες» για city break (videos)

Η Κρακοβία και η Βαλένθια κερδίζουν τις καρδιές των Βρετανών και τις προτιμούν για σύντομες αποδράσεις στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπως δείχνει έρευνα που δημοσιεύεται από τη Daily Mail.

Η έρευνα του οργανισμού Which? έγινε με δείγμα 1600 ατόμων, από τα οποία ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τις εμπειρίες τους από 31 δημοφιλείς προορισμούς για σύντομες αποδράσεις στην Ευρώπη.

Κάθε περιοχή βαθμολογήθηκε με κριτήρια την προσφορά

σε καταλύματα, εστίαση, διασκέδαση, αξιοθέατα, αγορές, μεταφορές, έλλειψη μαζικού τουρισμού και τη σχέση κόστους/προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στις πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν η Κρακοβία στην Πολωνία και η Βαλένθια στην Ισπανία, που έλαβαν εντυπωσιακά θετικές βαθμολογίες από το 92% των ερωτηθέντων. Στην τρίτη θέση με μικρή διαφορά ήρθε η Στοκχόλμη και μετά το Βερολίνο.

City break στην Κρακοβία

Οι επισκέπτες της Κρακοβίας την επιβράβευσαν με πέντε στα πέντε αστέρια για την ποιότητα του φαγητού και των ποτών που προσφέρουν τα καταστήματα και για τα πολιτιστικά δρώμενα και τα αξιοθέατα. Η πόλη είναι «πλούσια σε ιστορικά διαμάντια, από το διάσημο βασιλικό κάστρο Wawel μέχρι τον πύργο του δημαρχείου», γράφει το Which?

Οι επισκέπτες εκτιμούν ιδιαίτερα τη χαλαρή ατμόσφαιρα στα μπαρ που βρίσκονται στη μεσαιωνική πλατεία της πόλης, που είναι η μεγαλύτερη του είδους στην Ευρώπη, αλλά και την εξερεύνηση της πολύ ζωντανής εβραϊκής γειτονιάς.

Αρκετοί από τους τουρίστες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη στο αλατωρυχείο Wieliczka salt, ένα υπόγειο αξιοθέατο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κρακοβία.

Η Κρακοβία είναι επίσης ένας προορισμός εύκολα προσβάσιμος, όπου το κόστος του ταξιδιού θεωρείται απολύτως λογικό. Με βάση στοιχεία από το Kayak, έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο τιμής δωματίου σε ξενοδοχείο σε σύγκριση με άλλες πόλεις στην Ευρώπη που αποτελούν προορισμούς για city break.

Γιατί στη Βαλένθια

Αντίστοιχα «προσόντα» είδαν οι τουρίστες και στη Βαλένθια, που πήρε πέντε στα πέντε αστέρια για τον γαστρονομικό της πλούτο. Ένας ταξιδιώτης την χαρακτήρισε μάλιστα «γαστρονομικό παράδεισο».

Οι επισκέπτες της ισπανικής πόλης δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το ιντριγκαδόρικο μείγμα του παλιού με το καινούριο, καθώς η γοητευτική παλιά πόλη έρχεται σε «διάλογο» με την φουτουριστική αρχιτεκτονική στην καινούρια πόλη. Μάλιστα σημείο αναφοράς στην καινούρια πόλη είναι το Κέντρο Τεχνών και Επιστημών, με το πλανητάριο και την όπερα.

Η Βαλένθια είναι μια πόλη που μπορεί να την γνωρίσει ο επισκέπτης περπατώντας, καθώς έχει εύκολη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη, αλλά και στο αστικό κέντρο.

Η Βαλένθια πήρε τέσσερα στα πέντε αστέρια για τα καταλύματα που προσφέρει και τη σχέση κόστους/προσφερόμενων υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερεις εμβληματικοί οίκοι υψηλής ραπτικής που έφτασαν κοντά στη χρεοκοπία

Πτήση Λονδίνο – Νέα Υόρκη με καύσιμα από μαγειρικά έλαια και καλαμπόκι

«Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ταραχθεί»: Δηκτική η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Daily Mail, Αυτές,Daily Mail, aftes