Βαρβάκειο Ίδρυμα | 23 υποτροφίες εσωτερικού

19:49 25/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Το Βαρβάκειο Ίδρυμα προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση είκοσι τριών (23) υποτροφιών εσωτερικού κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, που θα δοθούν σε βάρος των εσόδων του Ιδρύματος ως εξής:

α) Δέκα (10) σε αποφοίτους Δημοσίου Δημοτικού που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2012 – 2013 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Γυμνασίου,
β) Δέκα (10) σε αποφοίτους Δημοσίου Γυμνασίου που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2012 – 2013 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Λυκείου,
γ) Τρεις (3) σε αποφοίτους Δημοσίου Λυκείου που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού

Ναυτικού (ΑΕΝ) και έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 στο

Πρώτο (Α΄) εξάμηνο σπουδών
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής όλων των υποψηφίων στο διαγωνισμό είναι η ύπαρξη οικονομικής αδυναμίας που θα πιστοποιείται από το εκκαθαριστικό σημείωμα της οικείας ΔΟΥ για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2012, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ για οικογένεια μέχρι τεσσάρων μελών, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Ως δηλωθέν εισόδημα λογίζεται κάθε εισόδημα από οποιαδήποτε αιτία ή πηγή, ανεξαρτήτως εάν φορολογείται.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ως εξής:
1) Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στα Μαθηματικά και την Έκθεση (Διδακτέα ύλη ΣΤ΄ Δημοτικού σχολικού έτους 2011 – 2012)
2) Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου στην Άλγεβρα – Γεωμετρία και τη Νεοελληνική Γλώσσα (Διδακτέα ύλη Γ΄ Γυμνασίου σχολικού έτους 2011 – 2012)
3) Οι σπουδαστές Α΄ εξαμήνου των ΑΕΝ στα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα (Διδακτέα ύλη Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας σχολικού έτους 2011 – 2012)

Η βαθμολογική κλίμακα είναι 0 – 20. Επιτυχών θεωρείται εκείνος ο οποίος συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας και στα δύο μαθήματα τουλάχιστον δεκατέσσερα (14). Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση από την εξεταστική επιτροπή. Κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού επιτρέπεται η υποβολή έγγραφης ένστασης εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα τοιχοκόλλησης του πρακτικού έκδοσης αποτελεσμάτων. Αναθεώρηση γραπτών δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Από το σύνολο των επιτυχόντων και των τριών κατηγοριών θα προτιμηθούν κατά τη σειρά βαθμολογίας τους τέσσερις (4) που να έχουν γεννηθεί στα Ψαρά ή να κατάγονται από τον ένα ή και τους δύο γονείς από τα Ψαρά, γενέτειρα του Ιωάννη Βαρβάκη.

Οι εν λόγω υποψήφιοι θα προηγηθούν κατά τη σειρά βαθμολογίας τους στους πίνακες επιτυχόντων, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία των υπολοίπων. Η χορηγούμενη υποτροφία θα είναι μηνιαίως 200,00 ευρώ. Η καταβολή της θα αρχίσει από την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους ή εξαμήνου στο οποίο αναφέρεται η υποτροφία και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος των κανονικών σπουδών των υποτρόφων στο Γυμνάσιο ή Λύκειο ή στις ΑΕΝ με την προϋπόθεση: α) οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προάγονται με μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον δεκατέσσερα (14) και διαγωγή τουλ

Keywords
Τυχαία Θέματα