Προσοχή ζητά το Υπουργείο Παιδείας με τις τιμωρίες των μαθητών!

13:17 3/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Από γενιά σε γενιά αλλάζουν οι τιμωρίες των καθηγητών προς τους μαθητές. Ευτυχώς για όλους μας οι καθηγητές έχουν ξεχάσει προ πολλού τη βέργα που έχει σημαδέψει χέρια, πόδια και ότι άλλο βρισκόταν εύκαιρο εκείνη τη στιγμή. Τώρα το θέμα είναι λεκτικό απ’ ότι φαίνεται. «Παιδί μου πήγαινε στο διευθυντή», «Παιδί μου αποβάλλεσαι» κλπ.

Το Υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του ζητά προσοχή και διακριτικότητα όσον αφορά στην επιβολή

των τιμωριών στους μαθητές. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του Υπουργείου αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει ακρόαση του μαθητή μαζί με τον κηδεμόνα του αφού βέβαια έχει προηγηθεί συνεννόηση πέντε ημέρες πριν για να καθοριστεί η ώρα, η ημέρα και ο τόπος.

Επίσης πολύ σημαντικό θέμα που διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας αφορά στην αλλαγή περιβάλλοντος κάποιου μαθητή λόγω παραπτωμάτων. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται η πλειοψηφία των μελών του καθηγητικού συλλόγου,  αναλυτική αιτιολόγηση για την παραπομπή του μαθητή, προηγούμενες μέθοδοι συμμόρφωσης του μαθητή καθώς και τους λόγους που ο μαθητής θα ωφεληθεί από την αλλαγή. Στη διαδικασία αυτή πρέπει να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα έτσι ώστε να αποφευχθεί η διαπόμπευση του μαθητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα