Έρευνα – Durex | Η σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων

18:24 28/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έρευνα της Durex, μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως (35%) δήλωσε ότι απόλαυσε το σεξ την πρώτη του φορά! Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 31%, παρουσιάζοντας εμφανή διαφορά στο βαθμό ικανοποίησης μεταξύ ανδρών και γυναικών (47% και 16% αντίστοιχα).

Οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής είναι εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και φαίνεται πως απολαμβάνουν την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα (44%), με τις ΗΠΑ να διατηρούν τα ηνία κατέχοντας ποσοστό 45%.

Παρόμοια επίπεδα ευχαρίστησης παρατηρήθηκαν στη Νότια Αμερική (42%), με τη Βραζιλία να είναι στην κορυφή συγκεντρώνοντας ποσοστό 43%. Στην περιοχή της Αυστραλασίας το ποσοστό αυτό έφτασε το 37% – όντας κατά κάποιο τρόπο πίσω – με τη Νέα Ζηλανδία να ηγείται κατά 35%. Αντίστοιχα αποτελέσματα βρέθηκαν και στην Ευρώπη (36%), με την Ισπανία στο 43% να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά. Στην Ασία, όπου μόνο το 27% ανέφερε ότι απήλαυσε το σεξ την πρώτη φορά, υπήρχε μεγάλη διακύμανση, ως προς τα αποτελέσματα ανά χώρα. Η Ινδία ήταν η πιο «ενθουσιώδης» από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου συγκεντρώνοντας ποσοστό 53%, σε αντίθεση με την Ιαπωνία (16%), μία από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά.

To πιο χαμηλό ποσοστό παρατηρήθηκε στην Αφρική με 22%.

Επίσης, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του Ευρωπαϊκού πληθυσμού ανέφερε πως θεωρούσε ταμπού την σεξουαλική του παρθενικότητα (23%), με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά (30%).

Η έρευνα ακόμα, αποκάλυψε πως σε παγκόσμιο επίπεδο, η βασικότερη πηγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πληροφόρησης είναι οι συμμαθητές ή φίλοι (42%), ακολουθούμενο από τα βιβλία (41%) και το Διαδίκτυο (35%). Στην Ελλάδα, μάλιστα, αν και τα επίπεδα σεξουαλικής εκπαίδευσης έχουν σταθερή αυξητική πορεία, ακόμη και σήμερα, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ καμία μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι (στον κόσμο) που συμβουλεύονται φίλους και συμμαθητές για την σεξουαλική τους πληροφόρηση με το συντριπτικό ποσοστό του 67%, ενώ μόνο το 7% του Ελληνικού πληθυσμού δήλωσε πως έχει λάβει αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση από κάποιο εκπαιδευτικό φορέα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 37 χώρες από όλον τον κόσμο και στόχο είχε την κατανόηση του κοινού, γύρω από τη σεξουαλική ευεξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα