Διαμαρτυρία μελών των Πράσινων κατά Κον Μπεντίτ‏

Φωτό από την κινητοποίηση πρασίνων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

«Όχι στην δικτατορία της λιτότητας», αυτό ήταν το σύνθημα που ένωσε πράσινους από πολλές χώρες. Έλληνες πράσινοι οργάνωσαν αυτήν την διαμαρτυρία, δηλώνοντας με πανό που σήκωσαν πως δυστυχώς Ευρωπαίοι σύντροφοι στηρίζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας ,που εξαθλιώνει την Ευρώπη.

Το εν λόγω Σύμφωνο και οι πολιτικές που το υποστηρίζουν καταγγέλθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους σε πρόσφατη

απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου τους. Μέλη των Ο.Π. εισέβαλαν στο χώρο της Συνέντευξης Τύπου του 17ου Συμβουλίου των Ευρωπαίων Πράσινων και ανάρτησαν το πανό καταγγελίας για λίγα λεπτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της «πράσινης» ευρωπαϊκής στις σκληρές πολιτικές λιτότητας χωρίς προοπτική για τους πολίτες που εφαρμόζονται μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν και παρέμειναν στην έξοδο του χώρου καθ όλη τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου. Η διαμαρτυρία διαδραματίστηκε υπό το βλέμμα, μεταξύ άλλων και, του συν-πρόεδρου της ομάδας των πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπετίτ, που έχει αποχωρήσει από το κόμμα, τους Γάλλους Πράσινους, διαφωνώντας με τη στάση που κράτησαν καταψηφίζοντας το δημοσιονομικό σύμφωνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κον Μπεντίτ θέλησε να ανταλλάξει απόψεις με τους διαμαρτυρόμενους «πράσινους» μέλη ευρωπαϊκών κομμάτων, θεωρώντας τις απόψεις τους στο πλαίσιο και της δικής του και ευρύτερα της ηγεσίας των Ευρωπαίων Πρασίνων κριτικής στα ανώτερα πολιτικά κλιμάκια της Ε.Ε. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και η άποψη του Ν. Χρυσόγελου για το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας, ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου θεώρησε την εκδήλωση μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης μελών του «πράσινου» χώρου που θέλησαν να δώσουν το δικό τους τόνο στην κριτική κατά των πολιτικών λιτότητας, παρότι θεωρεί ότι υπάρχουν και πιο συντεταγμένοι τρόποι τοποθέτησης παρόμοιων ζητημάτων.

Λεζάντα Φωτογραφίας:

Keywords
Τυχαία Θέματα