Απόψεις | Σεξ, ίντερνετ, πιτσιρικάδες και τι θα έπρεπε να μάθουν…

11:17 28/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Βγήκε και η ειδησάρα χθες, πως τα νέα παιδιά, γκουγκλάρουν σεξ και πορνό. Ακούστηκαν διάφορες γραφικότητες από δημοσιογράφους, αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα πάντως, ήταν η δήλωση της (συνεπίθετης μεν, χωρίς συγγένεια δε) κας. Λίζας Τσαλίκη (υπεύθυνη της ελληνικής ομάδας του δικτύου EU Kids Online και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών):

Όσα παιδιά ασχολούνται με την αναζήτηση ιντερνετικού πορνογραφικού περιεχομένου, εξετίθεντο σε παρόμοιο υλικό και προ Διαδικτύου. Η διαφορά είναι ότι σήμερα δεν τρέχουν να το δουν στα κρυφά μέσα από περιοδικά και βίντεο που βρήκαν σε κάποιο συρτάρι, που δανείστηκαν από κάποιον φίλο τους ή που αγόρασαν χωρίς την έγκριση των γονιών από το περίπτερο, αλλά το βλέπουν στο Διαδίκτυο με την ίδια ευκολία».

Προσωπικά, θεωρώ πως η σωστή τοποθέτηση επί του θέματος, θα αφορούσε κυρίως, τα πράγματα τα οποία δεν ψάχνουν οι νέοι για το σεξ, μέσω διαδικτύου. Από τις αρχές της εφηβείας τους, θα έπρεπε να μαθαίνουν, τί σημαίνει αντισύλληψη, τι σημαίνει σεξουαλική κακοποίηση, πώς μπορούν να αποφύγουν πιθανή αποπλάνηση, τι σημαίνει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τι σημαίνει βιντεοσκόπηση της ερωτικής πράξης…

Κινδύνους που δεν περνάει από το μυαλό τους να ψάξουν. Για τα υπόλοιπα, υπάρχει το ίντερνετ και καλά κάνει…

Keywords
Αναζητήσεις
σεξ με πιτσιρικαδες
Τυχαία Θέματα