DELF B2 - Μάιος 2012: χρήσιμες συμβουλές και οικονομικό πακέτο προετοιμασίας για τις εξετάσεις Γαλλικών.

Για τις 11/12 Μαΐου έχουν οριστεί οι φετινές εξετάσεις για το δίπλωμα Γαλλικών DELF B2.

Αν σχεδιάζετε να λάβετε μέρος στις εξετάσεις, μπορείτε να βρείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για την προετοιμασία σας.

1) Ακουστική εξέταση / κατανόηση προφορικού λόγου: Καλείστε να .....
απαντήσετε στα ερωτηματολόγια δύο ασκήσεων, είτε σημειώνοντας με (x) την σωστή απάντηση είτε γράφοντας την πληροφορία που σας ζητείται.
Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις ακόμη κι αν δεν είστε σίγουροι για την σωστή απάντηση. ΔΕΝ υπάρχει αρνητική βαθμολογία για τις λάθος απαντήσεις. Μη χάνετε χρόνο προσπαθώντας να διατυπώσετε μία απάντηση την ώρα που παίζει το CD. Κρατήστε σημειώσεις. Σας δίνεται χρόνος στο τέλος της κάθε άσκησης για να διατυπώσετε ολοκληρωμένα την απάντησή σας.

2) Γραπτή εξέταση /κατανόηση γραπτού λόγου: Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις των δύο κειμένων. Κι εδώ ΔΕΝ υπάρχει αρνητική βαθμολογία. Ο χρόνος εξέτασης σε αυτή την δοκιμασία είναι μία ώρα. Φροντίστε να μοιράσετε σωστά το χρόνο σας για να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις των δύο κειμένων. Μην επιμένετε σε μία ερώτηση που πιθανόν να σας δυσκολεύει. Προχωρήστε και επανέρχεστε σε αυτή όταν θα έχετε απαντήσει στις υπόλοιπες.

4) Γραπτή εξέταση / έκθεση (παραγωγή γραπτού λόγου) : Διαβάστε καλά την εκφώνηση. Κι εδώ ΔΕΝ αξιολογούνται οι ιδέες σας αλλά η εκφορά τους. Δώστε έμφαση στη συνεκτικότητα του λόγου, τη δομή, τη σύνταξη, τη γραμματική και τη σωστή χρήση των λέξεων. Λάβετε επίσης υπόψη σας το όριο των λέξεων που σας υποδεικνύεται.
3) Προφορική εξέταση : Καλείστε να παρουσιάσετε συνοπτικά το περιεχόμενο του κειμένου που θα σας δοθεί και να αναπτύξετε την άποψή σας επ’ αυτού. Μπορείτε ενδεχομένως, ανάλογα με το κείμενο που σας δίνεται, να σχολιάσετε τι συμβαίνει στη χώρα σας ή στον κόσμο γενικά. Είναι σημαντικό να επιχειρηματολογήσετε επί της άποψής σας και, ει δυνατόν, να παραθέσετε παραδείγματα. Οι απόψεις σας ΔΕΝ κρίνονται ούτε αξιολογούνται. Δώστε βαρύτητα στη συνοχή του λόγου σας, στη σύνταξη και στη γραμματική. Ακολουθεί μικρή συζήτηση με τον εξεταστή επί του θέματος που αναλύσατε. Μη διστάσετε να του ζητήσετε να επαναλάβει ή να αναδιατυπώσει την ερώτησή του σε περίπτωση που δεν την ακούσατε ή δεν την καταλάβατε καλά.

Τα κέντρα ξένων γλωσσών ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ DELF B2 ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, προσφέρουν στους υποψήφιους που διαθέτουν ήδη γνώσεις επιπέδου Α2 ένα ολοκληρωμένο και περιεκτικό πρόγραμμα προετοιμασίας που ολοκληρώνεται λίγο πριν τις εξετάσεις.

Το πρόγραμμα είναι εντατικό (9 ώρες την εβδομάδα) και υπάρχουν διαθέσιμα πρωινά, απογευματινά και βραδινά ωράρια. Τα τμήματα συμβαδίζουν και υπάρχει δυνατότητα εναλλάξ παρακολούθησής τους, εφόσον αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες του σπουδαστή.

Διδάσκουν καθηγητές εξειδικευμένοι στα ταχύρυθμα προγράμματα προετοιμασίας DELF και DALF, με αποδεδειγμένα καλά αποτελέσματα (80% επιτυχία στις εξετάσεις Δεκεμβρίου 2011
Keywords
Τυχαία Θέματα