Τριτοκοσμικές εικόνες στο Νοσοκομείο Χανίων

Στις 25 Ιουνίου εισήχθη ασθενής με μετεγχειρητικά προβλήματα στον πνεύμονα, έπειτα από εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, που πραγματοποιήθηκε 25 ημέρες πρίν. Η ασθενής μητέρα μου, κατά την εισαγωγή της βίωσε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Την πρώτη ημέρα, δεν υπήρχε μαξιλαροθήκη, όταν λερώθηκαν τα σεντόνια, ζήτησα να αλλαχθούν και μου απάντησαν “ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ”! Αυτό δεν είναι τίποτα, φέραμε δικά μας σεντόνια, αυτό που με...
ενόχλησε είναι ότι τη Δευτέρα, 27/6, ο θάλαμος για οκτώ ώρες, είχε γίνει εστία μόλυνσης, και
κανείς από το προσωπικό δεν ενδιαφέρθηκε, να ρωτήσει τι είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα!
Στις 11:30, κατά την αλλαγή του καθετήρα, από λάθος του/της νοσηλευτή/νοσηλεύτριας άδειασε, κάποια ποσότητα του περιεχομένου στο πάτωμα. Το άτομο, που άλλαξε τον καθετήρα πήρε κάποια χαρτιά, από το μπάνιο, μάζεψε τα “υγρά”, και τα άφησε στην γωνία, λέγοντας ότι θα φωνάξει το συνεργείο καθαρισμού!
Επιστρέφοντας, στο νοσοκομείο στις 8 το βράδυ, έκπλεικτος διαπίστωσα, ότι υπήρχαν ακόμα τα ίδια χαρτιά στο πάτωμα, ο θάλαμος μύριζε και υπήρχαν τέσσερις νοσηλευόμενες.
Όταν πήγα έξαλλος να διαμαρτυρηθώ, μου απάντησαν “ Εμείς αλλάξαμε βάρδια στις τρεις”.

Ήρθα σε έντονη λογομαχία με την εφημερεύουσα ιατρό, διότι έκανα το “λάθος” να ρωτήσω το λόγο για τον οποίο εισήχθη η μητέρα μου και το πλάνο για την θεραπεία της ( να σημειώσω ότι το μεσημέρι, όταν μπήκα στο γραφείο της ούτε καν γύρισε το βλέμμα της να με κοιτάξει, και μου είπε κοφτά δυο-τρεις κουβέντες τις οποίες δεν είμαι γιατρός για να καταλάβω)
Αντιθέτως, να ευχαριστήσω όλους τους υπόλοιπους ιατρούς, που φέρθηκαν σαν άνθρωποι, που συζητούσαν μαζί μας και μας ενημέρωναν συνεχώς για την πορεία της υγείας της μητέρας μου. Σ ε κανέναν χώρο δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι αλλά δυστυχώς, την άσχημη εικόνα την σχηματίζει η μειοψηφία.
Αφιερωμένο στον κύριο διοικητή του νοσοκομείου( δεν ξέρω το όνομα του) και στον νεοεκλεχθέντα δήμαρχο μας κύριο Σκουλάκη, που άφησε την πολιτική για να αφοσιωθεί στα κοινά της πόλης μας. Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για κάθε διευκρίνιση για του λόγου του αληθές.


ΑναγνώστηςΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα