Διαφάνεια ζητά ο Μπαν για τις αιγυπτιακές εκλογές

Αίγυπτος — Οι επερχόμενες εκλογές στην Αίγυπτο πρέπει να γίνουν με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτο, σύμφωνα με ανακοινωθέν από το....
γραφείο του επικεφαλής
των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Μοχάμεντ ελ Οράμπι, ο Μπαν κάλεσε να υπάρξει «επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών» στην Αίγυπτο σε βάρος όσων ευθύνονται για τις δολοφονίες πολιτών.

Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι κατέκλυσαν τα κέντρα πόλεων σε όλη τη χώρα νωρίτερα την Παρασκευή για να απαιτήσουν την ταχύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να εκφράσουν την οργή τους για την κωλυσιεργία των στρατιωτικών και των στελεχών της μεταβατικής κυβέρνησης.

Η οργή αυξάνεται στις τάξεις των απλών Αιγυπτίων και των ακτιβιστών για την καθυστέρηση στη δίωξη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και πρώην στελεχών της κυβέρνησής του που κατηγορούνται για διαφθορά και τις δολοφονίες διαδηλωτών στην διάρκεια του λαϊκού ξεσηκωμού που τον εξανάγκασε σε παραίτηση.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σάραφ έχει δηλώσει ότι οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση του Μπαν και του ελ Οράμπι έγινε στη Τζούμπα του Νοτίου Σουδάν στο περιθώριο των εορτασμών της ανεξαρτησίας της νεότευκτης χώρας.

pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα