Το «Κενό» της Τουρκίας

Γράφει ο «Αναγνώστης»

Το «παραμύθι» της εισόδου στην Ε.Ε για την Τουρκία, έλαβε τέλος. Πλέον, και οι ίδιοι οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ευρώπη δεν τους χωράει. Συνεπώς, το μεγάλο κενό που άφησαν στην κοινωνία των τούρκων τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα με την ελπίδα να καλυφτούν από τα πακέτα της Ε.Ε που θα ακολουθούσαν μετά το «ναι» στην ένταξη της Τουρκίας, μένει ως είναι, ακάλυπτο, δίχως οικονομικές γέφυρες ανάμεσα στον.....
λαό που παρακμάζει και στην πολιτική ηγεσία που εξοπλίστηκε με τερατώδη άλματα στην πολεμική της μηχανή. Άρα,
η Τουρκία έχει δύο επιλογές, ή θα αφήσει το κενό να μεγαλώνει στο εσωτερικό της χώρας με φυσικό επακόλουθο την κοινωνική εξέγερση που σίγουρα θα έχει κερδισμένους τους Κούρδους, ή θα παλέψει να καλύψει το κενό μεγαλώνοντας τα σύνορα της με στρατιωτική εισβολή, ώστε να δώσει ένα όραμα στην Τουρκική κοινωνία που λιμοκτονεί και συγχρόνως να αποκτήσει νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Με δεδομένο ότι ανατολικά υπάρχει η Ελλάδα, βόρεια η Βουλγαρία, και ανατολικά και νότια το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία, το πιο εύκολο χτύπημα για τους Τούρκους είναι η εισβολή στην Βουλγαρία. Γιατί; Διότι η Ελλάδα πλέον βρίσκεται υπό την ομπρέλα προστασίας του Ισραήλ, το οποίο έχει τεράστια συμφέροντα και δυστυχώς για μας, οι προσκυνημένοι πολιτικοί μας, κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τους Εβραίους (ως εβραιόφιλοι). Νότια και ανατολικά(Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Ιράκ, Συρία) βρίσκονται τα αδελφικά έθνη των Τούρκων, τα οποία η Τουρκία παλεύει να τα μαζέψει κάτω από την δική της ασπίδα, ως ηγήτορα χώρα, με σκοπό να απομονώσει το Ισραήλ στα εδάφη του, και να αναλάβει το πάνω χέρι στην Μέση Ανατολή. Επομένως η μελλοντική συμμαχία στην οποία αποβλέπει η Τουρκία, αποκλείει από μέρους της μια εισβολή στις χώρες αυτές. Τι μένει, λοιπόν, για την Τουρκία, με δεδομένο ότι πλέον χάνει το παιχνίδι στο Αιγαίο; Μα φυσικά, τα βαλκάνια. Τα βαλκάνια, κι ο μεγάλος ορυκτός πλούτος που διαθέτουν! Και η είσοδος των Τούρκων στα βαλκάνια περνάει από την Βουλγαρία. Πλέον, εκεί στοχεύουν οι Τούρκοι, σε συνάρτηση με τις οθωμανικές μειονότητες που παμπόνηρα καλλιεργούν στα βαλκάνια, να τουρκοποιήσουν τις βαλκανικές χώρες, ώστε να ηγούνται σε μια περιοχή που από την φύση της είναι μεγάλης στρατηγικής συμμαχίας για όποιον την ελέγχει, καθιστώντας τον ηγεμόνα, κύριο ρυθμιστή για το εμπόριο και της μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις που βρίσκονται μπροστά μας με την αναγέννηση της ανατολικής παραγωγής και την πτώση της δύσης.
Φυσικά, αυτό είναι ένα ακόμα σενάριο από τα πολλά που έχουν γραφτεί. Όμως δεν απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα, διότι οι εξελίξεις εκεί μας οδηγούν. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος που διαβάζει, ας κρίνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα