Οι Αλήθειες

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Η γνώση της Αλήθειας, είναι, πάντοτε, ο μόνος σίγουρος τρόπος να οδηγηθεί η σκέψη στις σωστές αποφάσεις.
Μπροστά σε μεγάλους κινδύνους, όπως η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος και η κοινωνία μας, οι σωστές αποφάσεις είναι το μόνο ζητούμενο της σωτηρίας μας.

Η Αλήθεια υπάρχει πάντοτε και....
παντού, αφού είναι η αιτία ύπαρξης του κάθε τι. Πολλές φορές, όμως, για διάφορους λόγους, βρίσκεται κρυμμένη.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να κρύβει κάποιος την Αλήθεια, είναι η αντικατάστασή της από ένα ψέμα. (Όλοι μας το κάνουμε).
Ένας
άλλος, πολύ αποτελεσματικός τρόπος, γνωστός και ως “καμουφλάζ”, είναι η παραλλαγή της εικόνας της πραγματικότητας. Αυτό, με φυσικό παράδειγμα τον χαμαιλέοντα, έχει γίνει επιστήμη που διδάσκεται, όχι μόνο στις στρατιωτικές ακαδημίες, αλλά και στα πανεπιστήμια, κυρίως στις σχολές “επικοινωνίας”.
Αυτό, (δηλαδή η επιστημονική εμβάθυνση στο θέμα) δείχνει και την τεράστια σημασία που μπορεί να έχει η χρήση τού “καμουφλάζ”, καθώς μπορεί με αυτή τη γνώση, ως όπλο, να κερδηθεί όχι μόνο μία μάχη, αλλά ένας ολόκληρος πόλεμος, όχι μόνον όπλων, όχι μόνο προϊόντων, αλλά και ιδεολογιών. Ιδεολογιών, που μπορούν να συσπειρώσουν και να κατευθύνουν εκατομμύρια ανθρώπων προς μία κατεύθυνση, αυτή την οποία έχει χαράξει μία ομάδα συγκεκριμένων συμφερόντων.

Με το σημείωμα αυτό, μετά τις γενικές αυτές σκέψεις, επιχειρείται,να αποκαλυφθεί στον αναγνώστη (που δεν το έχει, ήδη, κάνει μόνος του) η Αλήθεια, σε όσα συμβαίνουν και διαδραματίζονται πρόσφατα, στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό και διαχέονται σε ολόκληρη την κοινωνία μας.

Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλη ανάγκη απλοποίησης των γεγονότων που τρέχουν, ώστε η Αλήθεια τους γίνει αντιληπτή, καθώς αυτή κρύβεται πίσω από καμουφλάζ και ψέμματα που παράγει μία ασύστολα εντατική προπαγάνδα που επιδιώκει (και καταφέρνει) να παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο....
Χρειάζεται, λοιπόν, η αποδόμηση αυτής της αισχρής προπαγάνδας, για να φανεί η Αλήθεια.
Αυτό, θα μας βοηθήσει, (ίσως), εμάς τους Έλληνες πολίτες, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας και, κυρίως, τη ζωή των παιδιών μας, ή τουλάχιστον, να προβληματισθούμε αν αυτό που μέχρι τώρα πιστεύουμε σαν Αλήθεια, είναι πράγματι έτσι.
Το σημείωμα αυτό, λοιπόν, γράφεται για να αποτελέσει μία πυξίδα της σκέψης που έχει χαθεί μέσα στο σκοτάδι που δημιουργούν οι πρωτόγνωρες έννοιες, ονόματα, οικονομικοί μηχανισμοί και θεωρίες που κατακλύζουν σαν χείμαρρος την καθημερινότητά μας, αιτιολογώντας την επέλαση της φτώχειας στο σπιτικό μας.
ΟΙ “αγορές”, η “Ευρωζώνη”, τα Ομόλογα και τα κουπόνια τους, το ΔΝΤ, το “κούρεμα”, η ΕΚΤ, τα “σπρέντ”, το “ντεφώ” και το “σελέκτιβ ντεφώ”, το “χαίρκατ”, το “πιστωτικό γεγονός” σε αντιδιαστολή με την “επιλεκτική πτώχευση”, η “αναδιάρθρωση”, η καταστροφή μας που οφείλεται στο Ευρώ και η καταστροφή που θα φέρει η επαναφορά της Δραχμής, το Αγγλικό Δίκαιο, η ονομαστική αξία των Ομολόγων σε αντιπαραβολή με την πραγματική Αξία το
Keywords
Τυχαία Θέματα