Το δράμα ενός υφυπουργού να.... εξοικονομήσει χρήματα

Στον ρόλο του Νίκου Ξανθόπουλου, ποιος άλλος, από τον Φίλιππο Σαχινίδη.
Μπροστά στην έκκληση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκου να υπάρξει μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ώστε ο υπολογισμός του εισοδήματός τους να μην γίνεται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα καθώς έτσι χάνουν την εφάπαξ ενίσχυση των 300-600 ευρώ το χρόνο ακόμη κι....
αν είναι άνεργοι, με βασικό επιχείρημα ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα εξοικονομήσει το Υπουργείο δεν είναι πολλά, ο Φίλιππος έβαλε τα μεγάλα μέσα.

«Ελάτε
εσείς κάποια στιγμή στο Γενικό Λογιστήριο να νοιώσετε την αγωνία που έχει κάθε φορά ο αρμόδιος Υπουργός του Γενικού Λογιστηρίου όταν δέχεται ως αίτημα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να μαζέψει 325 εκατομμύρια για τα οποία εσείς θα πείτε, μα είναι ένα πολύ μικρό ποσό και κατ’ αναλογία τα 40 εκατομμύρια είναι μικρό ποσό. Και όμως, μας πήρε πάρα πολύ χρόνο και είχαμε και φοβερές συγκρούσεις προκειμένου να καταφέρουμε να μαζέψουμε τα 325 εκατομμύρια έτσι ώστε να εγκριθεί στην Ελλάδα το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα. Τα μάζευα εκατομμύριο-εκατομμύριο. Κάλεσα τους γενικούς γραμματείς από όλα τα υπουργεία και τους παρακαλούσα».

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα