Και οι δύο δεν χωρούν στην Πρωτοβουλία

Ανδρέας Κουράκης ή Χασδάι Καπόν; Υπογραφές εναντίον του αντιδημάρχου Οικονομικών. Σύγκρουση χωρίς επιστροφή.

Του Δημήτρη Συρμάτση

Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται η σύγκρουση για την υπόθεση Αλλατίνη.

Η πρώτη φάση της ....
σύγκρουσης είχε γίνει στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία ο κ.Χασδάι Καπόν είχε θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του δημάρχου, ο οποίος όμως δεν την έκανε δεκτή.

Υπέρ της ανάγκης για
αποδοχή της παραίτησης του κ. Καπόν είχε ταχθεί, μόνος ο κ.Κουράκης, μιλώντας για ασυμβίβαστο (διαβάστε σχετικά), ενώ οι υπόλοιποι παρόντες αντιδήμαρχοι, είχαν πει ότι καλύπτονται από τις εξηγήσεις του συναδέλφου τους.

Μετά από τη στάση αυτή, ο κ. Καπόν βγήκε σε ανοιχτή ρήξη με τον κ. Κουράκη, αποδίδοντας χθες σε δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη το όλο θέμα στην προσπάθεια για ενίσχυση της βουλευτικής υποψηφιότητας του αντιδημάρχου αστικου σχεδιασμού(σχετικό ρεπορτάζ).

Όμως ο κ. Κουράκης είναι εκ των συνιδρυτών της Πρωτοβουλίας και στη δημοτική ομάδα θα έχει την πλήρη στήριξη του έτερου συνιδρυτή, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Από τη μεριά του ο κ. Καπόν θέλει να κερδίσει χρόνο καθώς μόνο η συμμετοχή του κ. Κουράκη στην προεκλογική εκστρατεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, μπορεί να εκτονώσει την κατάσταση καθώς τότε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών θα μιλήσει με την σειρά του για ασυμβίβαστο.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η ιστορική ηγεσία της Πρωτοβουλίας, έχει σαφώς μεγαλύτερη επιρροή στην δημοτική ομάδα, από τους αντιδημάρχους, η πλειοψηφία των οποίων, ήλθε στην παράταξη, λίγο πριν από τις εκλογές του 2010.

Το SPNews γνωρίζει ότι δημοτικοί σύμβουλοι, κυκλοφόρησαν έγγραφο που ζητά την παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χασδάι Καπόν το οποίο βρήκε τεράστια ανταπόκριση. 21 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υπογράψει. Δεν το έχουν πράξει οι έξι αντιδήμαρχοι ένας εντεταλμένος που συνδέεται με τον κ. Καπόν και ένας ακόμη σύμβουλος

«Το χόντρυνε τόσο; Τώρα το πράγμα δεν μαζεύεται» σχολίασε δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας μόλις έμαθε την συνέντευξη του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Και όλα αυτά την ώρα που η αντιπολίτευση, από την τοπική ΝΔ μέχρι τους Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Χρήστο Μάτη, ασκεί πίεση στην κοινή γνώμη που στην «μνημονιακή Ελλάδα» μαθαίνει να έχει αυξημένα αντανακλαστικά σε υποθέσεις που «μυρίζουν» διαπλοκή.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το κείμενο έχουν υπογράψει 20 δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν έβαλε την υπογραφή του σύμβουλος του στενού βενιζελικού μπλοκ. Γίνεται προσπάθεια ο αριθμός να πέσει κάτω από τους 15.

http://spnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα