Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η επιτροπή για το έλλειμμα του 2009

Με την εξέταση του νυν και του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Α.Γεωργίου και Μ.Κοντοπυράκη αντίστοιχα, ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το έλλειμμα του 2009.
Την πόρτα της επιτροπής θα κληθούν ακόμη να περάσουν , ο νυν Γ.Γ.. του Υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης και ο πρώην Γ. Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ν. Λογοθέτης και το.....
μέλος της Αρχής Ζ. Γεωργαντά, τρία μέλη του Σώματος Ορκωτών Εμπειρογνωμόνων και δύο μέλη της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Σε επίπεδο πολιτικών προσώπων από τη βάσανο των ερωτήσεων θα περάσουν κληθούν οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου( νυν Περιβάλλοντος ) , Γ.Αλογοσκούφης και Γ. Παπαθανασίου, καθώς επίσης ο νυν αναπληρωτής Υφυπουργός Φ. Σαχινίδης και ο πρώην Ν. Λέγκας.

Κι επειδή επί τάπητος θα τεθούν και τα ελλείμματα των νοσοκομείων, απαντήσεις θα κληθούν να δώσουν οι πρώην Υπουργοί Υγείας Δ. Αβραμόπουλος ( νυν Άμυνας ) και Μ. Ξενογιαννακοπούλου ενώ για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων οι πρώην Υπουργοί Εργασίας Φ. Πετραλιά και Α. Λοβέρδος( νυν Υγείας ).

Στον κατάλογο των μαρτύρων συμπεριλαμβάνονται ακόμη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χ. Αλμούνια, ο Γερμανός Πρόεδρος της Eurostat Βάλτερ Ράντεμάχερ και ο αρμόδιος της Eurostat για την Ελλάδα.
Στην σημερινή συνεδρίαση, ουσιαστικά συγκρότησης της εξεταστικής επιτροπής, επικεφαλής ετέθη ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ενώ από την όλη διαδικασία θυμίζουμε ότι απέχουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα