Κατόπιν εορτής και ...ληστείας κινήθηκε το Υπ.Πο. για τα Μουσεία

Χρειάστηκε πρώτα να πληγεί ανεπανόρθωτα η περηφάνια και το κύρος της χώρας με την κλοπή στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Εκ των υστέρων το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε να σκύψει σοβαρά πάνω από το πρόβλημα φύλαξης των ελληνικών μουσείων που δυστυχώς επηρεάζεται και από τα δημοσιονομικά μας προβλήματα.

Κληθείς να ......
ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Γερουλάνος
ανακοίνωσε ότι μεικτή ομάδα από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και επίλεκτα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ασχοληθεί με το θέμα ασφάλειας των ελληνικών μουσείων.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι η ομάδα αυτή έχει ήδη επεξεργαστεί δέσμη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση εποπτείας και ελέγχου, η ταχύρρυθμη εκπαίδευση των υπαλλήλων από στελέχη της αστυνομίας και η έκδοση εγχειριδίου με τις διαδικασίες ασφάλειας και αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας.

Ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό πλήγμα αυτό που συνέβη στην Ολυμπία και για το οποίο σίγουρα υπάρχουν ανθρώπινες ευθύνες, οι οποίες θα αποδοθούν» ενώ διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θέλει να παρουσιαστεί ξανά τέτοιο κρούσμα προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα πρέπει να λειτουργούμε με την ιδέα ότι πάντα κάτι τέτοιο θα σχεδιάζεται, οπότε πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα