Τα ζητούμενα του Νοσοκομείου Λευκάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα

Τι ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για το νοσοκομείο Λευκάδας

Σε ψήφισμα κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από συζήτηση που αφορούσε στα προβλήματα του νοσοκομείου Λευκάδας, θέμα που εισηγήθηκε η Αντωνία Λαχανιώτη, επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια».

Το ψήφισμα.....
Μια σειρά από Νοσοκομεία σε
όλη την Ελλάδα, με τον αγώνα των εργαζομένων, προσπαθούν να παραμείνουν σε λειτουργία και να εξασφαλίσουν, ότι η υγεία ως κοινωνικό αγαθό θα είναι δημόσια και δωρεάν. Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Λευκάδας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων ζητεί:

 Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού. Οι παροχές υγείας γίνονται κάτω από μειωμένη στελέχωση προσωπικού.

 Δημόσιες κλίνες για κάθε ασθενή. Το ξεπούλημα θαλάμων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καταλήγει σε απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικό έλεγχο.

 Πλήρης εξοπλισμός του Νοσοκομείου σε υλικά και φάρμακα.

 Άμεση στελέχωση του ακτινολογικού και του καρδιολογικού τμήματος καθώς και της μονάδας νεφρού. Όσον αφορά τη μονάδα νεφρού, χρειάζεται δημόσια και δωρεάν μετακίνηση με ειδικό όχημα του Νοσοκομείου.

 Να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες και οι εφημερίες του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

 Να μην ιδιωτικοποιηθεί το συνεργείο σίτισης. Η εμεπιρία από άλλα Νοσοκομεία έχει δείξει πως και το κόστος είναι υψηλότερο αλλά και η ποιότητα φαγητού πολύ χειρότερη.

 Καμία συρρίκνωση κλινών

 Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

 Να δημιουργηθεί Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

 Άμεση ανέγερση του νέου Νοσοκομείου και εγγυήσεις για τη δημόσια και δωρεάν λειτουργία του.

 Ταυτόχρονα με την ανέγερση του νέου νοσοκομείου χρειάζεται άμεση επισκευή του σεισμόπληκτου κτιρίου του ήδη υπάρχοντος Νοσοκομείου. Η ιατρική περίθαλψη στη Λευκάδα συνέχισε να πραγματοποιείται, εδώ και μια δεκαετία, σε ένα κτίριο έτοιμο να καταρρεύσει με τον επόμενο σεισμό, θέτοντας σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς.

 Να μην ισχύσει η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να τίθεται εκτός λειτουργίας ο μαγνητικός και ο αξονικός τομογράφος, όπου τα νοσοκομεία έχουν κάτω από 400 κλίνες.

Η εισήγηση της Αντωνίας Λαχανιώτη, επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια» για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Λευκάδας

Την ίδια στιγμή που μια νέα κυβέρνηση ''εθνικής ενότητας' Παπανδρέου-Σαμαρά συγκροτείται για να ''σώσει'' τη χώρα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στα μάτια του κόσμου πρόκειται για μια προσπάθεια που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη κυβέρνηση επιβάλλοντας ακόμα πιο άγρια μέτρα προκειμένου να τηρήσουνε τη δέσμευση τους σε τραπεζίτες και
Keywords
Τυχαία Θέματα