Τρέμουν οι βουλευτές μήπως συνάδελφοί τους έχουν στείλει χρήμα στην Ελβετία

Κρύος ιδρώτας έχει κόψει κόμματα και βουλευτές αναφορικά με την ύπαρξη ή όχι βουλευτικών κομποδεμάτων, το λες και μαύρο χρήμα, στις Ελβετικές, Τράπεζες που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τον υπέρτατο φορολογικό παράδεισο.

Το αίτημα για διερεύνηση της καταγγελίας που προήλθε από Ελβετό βουλευτή γίνεται πλέον επιτακτικό με.....
βουλή και κόμματα να κινητοποιούν μηχανισμούς προκειμένου να διαπιστωθεί τι τρέχει. Πουρνό πουρνό ο Πρόεδρος της Βουλής
Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, τυπικά μεν ζήτησε ενημέρωση για το γεγονός, αλλά επί της ουσίας άδραξε την ευκαιρία να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι «το κόμμα του θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία ώστε να μην μείνουν σκιές πάνω από τον πολιτικό κόσμο της χώρας».

Ο κ. Έξαρχος, επανέλαβε μάλιστα την σταθερή θέση του κινήματος για πλήρη διαφάνεια στην πολιτική ζωή με τη φράση «φως σε όλα φως σε όλους» υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έχει δρομολογήσει την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές.

Το ζητούμενο πάντως είναι γιατί από το 2005 δεν εκινήθη ούτε… φύλλο προκειμένου να υπογραφεί η φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, με το βάρος της ευθύνης να πέφτει στις κυβερνήσεις της ΝΔ. Και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως το καθυστέρησε αρκετά το θέμα. Κι αν δεν υπήρχε το οικονομικό στρίμωγμα της χώρας. ουδείς γνωρίζει αν αυτή η συμφωνία θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος είχε ξεκαθαρίσει πως για να προχωρήσει το θέμα χωρίς καθυστερήσεις η Ελλάδα θα υπογράψει την ίδια συμφωνία που έχουν κάνει Βρεττανία και Γερμανία με την Ελβετία, και η οποία, σημειώνουμε, δίνει την δυνατότητα διατήρησης της ανωνυμίας σε όσους δεχθούν να πληρώσουν φουσκωμένο φόρο.

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα