ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Τα μοναστήρια, έλεγε ο ο Αγος Γέροντας Παίσιος, είναι οι πνευματικές βάσεις της Ορθοδοξίας. Οπως οι μεγάλες δυνάμεις έχουν στρατιωτικές βάσεις για την άμυνα της πατρίδας τους έτσι και η Ορθοδοξία έχει πνευματικές βάσεις: Τα.....
μοναστήρια!

Οπου μάλιστα οι μοναχοί έχουν φόβο Θεού και αγωνίζονται στην εμπροσθοφυλακή των θεμάτων της πίστης
μας τότε καθίστανται πόλοι πνευματικοί που δίνουν μεγάλη δύναμη στο λαό του Θεού.

Ενα από αυτά τα μοναστήρια είναι και το ευλογημένο κοινόβιο της Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη το οποίο, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Ηγουμένου του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου, έχει επιτελέσει ένα θαυμαστό - από πολλές απόψεις - έργο στα τριάντα χρόνια της ίδρυσής του.

Ανήγειρε εξαιρετικά κτίσματα παραδοσιακής Αγιορειτικής αρχιτεκτονικής για τους πατέρες και τους προσκυνητές, ένα εξαιρετικό καθολικό, πρωτοστάτησε και πτωτοστατεί στους αγώνες της Εκκλησίας εναντίον του Οικουμενισμού, του Νεονικολαιτισμού και εναντίον της ηλεκτρονικής φυλακής και εκδίδει θαυμάσια πνευματικά βιβλία που ωφελούν τους πιστούς.

Συγχαίρουμε εκ μέσης καρδίας για τα τριαντάχρονα της Μονής και προσβλέπουμε στους αγώνες του ευλογημένου κοινόβιου που είναι καμάρι όχι μόνον της περιοχής αλλά και συμπάσης της Ορθοδοξίας.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα