Τα 4 βήματα που οδηγούν στα 35 δισ. ευρώ

Στην πρόσληψη 100 ιδιωτών - ερευνητών, οι οποίοι θα αναλάβουν το έργο να εντοπίσουν περίπου 15.000 μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εν λόγω, υπολογίζεται ότι χρωστούν στο....
κράτος το μεγαλύτερο μέρος των περίπου 35 δισ. ανείσπρακτων πλην βεβαιωμένων οφειλών, που εδώ και χρόνια - σε μερικές περιπτώσεις, δεκαετίες - λιμνάζουν ως φάκελοι στις εφορίες. Με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούν να εντοπιστούν. Οι 100 ιδιώτες - ράμπο θα αναλάβουν να "δέσουν"
τις υποθέσεις:

α) εντοπίζοντας κατ αρχήν τους εν λόγω 15.000,

β) εξακριβώνοντας ποια είναι η σημερινή περιουσιακή τους κατάσταση και που ακριβώς βρίσκεται,

γ) αξιοποιώντας, για το σκοπό αυτό, όλα τα μέσα που παρέχει η νέα νομοθεσία (πχ με το σπάσιμο του τραπεζικού απορρήτου, εντός κι εκτός συνόρων) και

δ) προσφέροντας κυριολεκτικά "στο πιάτο" τις υποθέσεις στις ΔΟΥ για να κάνουν, στο τέλος τις εισπράξεις.

Αυτά τα 4 βήματα προς τα 35 δισ ευρώ εκτιμάται στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα αποφέρουν σε πρώτη φάση περί τα 7 δισ ευρώ. Με τη συνδρομή και των τεχνικών συμβούλων από τις Βρυξέλλες, που έρχονται οσονούπω, το ποσό αυτό ελπίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 10 δισ ευρώ και κάπως έτσι η προσπάθεια θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Από το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζεται ακόμα ότι "στόχος δεν θα είναι η μαρίδα", όπερ σημαίνει ότι δεν θα επιτρέψουν να εξαντληθεί η αυστηρότητα των εφόρων σε όσους χρωστάνε μικροποσά, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Όμως και σε αυτούς θα απευθυνθεί έκκληση να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, η οποία θα είναι συλλογική, με απώτερο σκοπό να κερδηθεί το στοίχημα της διάσωσης της χώρας. Το θέμα βεβαίως είναι αυτή τη φορά η εν λόγω έκκληση "θα πιάσει τόπο".

Στο οικονομικό επιτελείο ελπίζουν πως ναι. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, όμως.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα