Συντονισμένη δράση όλων των Σωμάτων Ασφαλείας

Μετά την οικονομία, που εν μέσω της βαθύτατης κρίσης απασχολεί δικαίως την ελληνική κοινωνία, η δημόσια ασφάλεια αποτελεί το μέγιστο ζητούμενο στην καθημερινότητα του πολίτη.
Ως ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει, επί πολλά χρόνια, θεσμικά και επαγγελματικά, στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της παραβατικότητας κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία των συμπολιτών μου για την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας που βιώνουμε τα.....
δυο τελευταία χρόνια.
Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η έξαρξη του φαινομένου της βίας στην εποχή των έντονων κοινωνικών αλλαγών και των ισχυρών
μεταναστευτικών ρευμάτων, σε συνδυασμό με την εξαιρετικής ισχύος δυναμική των σύγχρονων απειλών -από την τρομοκρατία ως το οργανωμένο έγκλημα και από το διασυνοριακό ως το διαδικτυακό έγκλημα- απαιτούν από την Πολιτεία την εξασφάλιση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης, πλήρως απαλλαγμένης από τις μικροπολιτικές συνταγές του δυσκίνητου, αναχρονιστικού και επικοινωνιακώς διαχειριζόμενου μοντέλου προστασίας του πολίτη που προωθήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τα γνωστά έως σήμερα αποτελέσματα.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Οι βασικοί άξονες της πολιτικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνονται στη ριζική αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου, των δομών, μηχανισμών, μεθόδων και της νοοτροπίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, ώστε, με τη συνδρομή της ευρωπαϊκής εμπειρίας, να οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων αλλά και των μελλοντικών προβλημάτων, που οφείλουμε να προβλέψουμε.
Εάν όλα αυτά ακούγονται γενικά, θα θέσω το μείζον θέμα της ασφάλειας διαφορετικά.

ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μπορώ, λοιπόν, (και ας μου επιτραπεί στο σημείο αυτό η προσωπική κατάθεση κι επίκληση της γνώσης) εκ της θέσης μου και της επαγγελματικής μου διαδρομής, να αντιληφθώ γιατί και πώς είμαστε υποχρεωμένοι να εμπεδώσουμε και πάλι το αίσθημα της ασφάλειας στη μητέρα που φοβάται όταν βραδιάζει να περπατήσει με το παιδί της στους δρόμους της Πάτρας, στις γυναίκες που φοβούνται να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτες στην Κάτω Αχαϊα, στα Καλάβρυτα, στο Αίγιο, στους ηλικιωμένους γέροντες και στις ηλικιωμένες γερόντισσες που ζουν με το φόβο της εισβολής στο φτωχικό σπίτι τους για να τους αρπάξουν την πενιχρή σύνταξη που παίρνουν, στους λιγοστούς, εναπομείναντες, κατοίκους των απομακρυσμένων (και όχι μόνο αυτών) χωριών της Αχαϊας. Αυτό, επιτέλους, πρέπει να σταματήσει!
Ως Νέα Δημοκρατία προτείνουμε την κατάρτιση ενός συνολικού πλαισίου συντονισμένης δράσης όλων των Σωμάτων Ασφαλείας: Οι πολυσύνθετες ανάγκες της σημερινής κοινωνίας επιβάλλουν αυτοματισμό στη συνεργασία μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό ρόλ
Keywords
Τυχαία Θέματα