«Μαλλιά κουβάρια» για τα ταξί στην Βουλή!

Γκρίνια και τριβές ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με ευθείες καταγγελίες περί… «πρεμούρας» και «φωτογραφικών ρυθμίσεων» προκαλεί η επείγουσα συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.
Πριν καλά καλά προλάβει να ξεκινήσει η συζήτηση για το επίμαχο θέμα των ταξί που έχει περάσει μήνες τώρα, από σαράντα και πλέον κύματα, οι....
βολές άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο
Πάνος Μπεγλίτης χαρακτήρισε την όλη διαδικασία απαράδεκτη καταγγέλλοντας την… πρεμούρα να ψηφιστούν με συνοπτικές διαδικασίες, ρυθμίσεις που κλείνουν το μάτι σε κοινωνικές κατηγορίες. Ζήτησε δε την απόσυρση όλων των διατάξεων πλην των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει έναντι των εταίρων μας.

Ο κ. Διαμαντίδης κατήγγειλε με τη σειρά του ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να κάνει ρουσφέτια Υπουργών ζητώντας «αυτή η ιστορία να τελειώνει». Ο τρίτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασε έντονα χωρίς μάλιστα να μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκρήξεις, ήταν ο Κώστας Γείτονας. Σχολίασε δηκτικά ότι επιχειρείται να ψηφιστούν 500 άρθρα μέσα σε μία εβδομάδα επειδή κάποιοι, όπως είπε «αποφάσισαν να πάνε σε εκλογές». Πρότεινε και αυτός να ψηφιστούν μόνο οι μνημονιακές υποχρεώσεις και οι υπόλοιπες διατάξεις να πάνε πακέτο στην επόμενη κυβέρνηση.

Τον χορό της αντιπαράθεσης έσυρε και ο κ. Ροντούλης από τον ΛΑΟΣ χύνοντας φαρμάκι κατά Βορίδη που ενώ παλιά καυτηρίαζε τέτοιες πρακτικές εξπρές ενώ τώρα που διακατέχεται από νεοφιλελεύθερες απόψεις, τις αποδέχεται. Προσβλητική και γελοία χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο κ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την εξπρές διαδικασία αξίζει να σημειωθεί ότι επέκρινε και η πρόεδρος της επιτροπής Βάσω Παπανδρέου εξηγώντας ωστόσο ότι παρά το γεγονός ότι δεν ψήφισε η ίδια το μνημόνιο, εντούτοις πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Μαρτίου.

Ο παριστάμενος Υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, διευκρίνισε ότι το 90% των ρυθμίσεων έχει να κάνει με το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας. «Τα άλλα για τις βρώμικες και καθαρές δουλειές, τα αντιπαρέρχομαι μάλλον ως ασήμαντα», κατέληξε.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα