ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

ΑΛ. ΚΑΛΥΒΗΣ: Σας καλωσορίζουμε στη διακαναλική συνέντευξη του Συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, ξεκινάμε αμέσως με την εισηγητική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής του Συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με μια μικρή πολιτική εισαγωγή και μετά να
είμαι στη....
διάθεσή σας.

Να ξεκινήσω από τη μικρή πολιτική εισαγωγή με μια παράφραση μιας ιστορικής ρήσης: Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές κι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Το φάντασμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας, ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία, απέναντι σε αυτό το φάντασμα.

Το καταρρέον πολιτικό σύστημα, η εγχώρια διαπλοκή, συντονίζουν τις δυνάμεις τους. Συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν, λοιδορούν, κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου αυτό το όνειρο για το λαό αλλά εφιάλτης για τους ίδιους, να μην γίνει πραγματικά.

Δεν τα καταφέρουν όμως. Διότι πλέον τα μηνύματα που παίρνουμε από παντού, από όπου κι αν βρεθούμε σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας, τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι αυτή η ιδέα είναι πια πλειοψηφική, εναλλακτική δυνατότητα στη συνείδηση του λαού μας και γι' αυτό τρομοκρατούνται.

Εμείς καλωσορίζουμε αυτή την εξέλιξη, όχι την τρομοκρατία τους, αλλά το γεγονός ότι ο λαός μας έχει πια στη συνείδησή του την εναλλακτική αυτή προοπτική. Επιδιώξαμε αυτή την εξέλιξη και είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στο επίκεντρο του προεκλογικού διαλόγου, την εναλλακτική πρόταση συγκρότησης Κυβέρνησης Αριστεράς.

Έχουμε έγκαιρα διατυπώσει την ανάγκη για τη συγκρότηση αυτής της Κυβέρνησης, έχουμε έγκαιρα διαβλέψει τις οικονομικές εξελίξεις, έχουμε επανειλημμένα περιγράψει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια Κυβέρνηση της Αριστεράς για να απαλλάξει τον τόπο και τον λαό από τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και από το Μνημόνιο της καταστροφής και έχουμε επίσης εγκαίρως απευθυνθεί και όχι σε προεκλογικό χρόνο, στις δυνάμεις εκείνες που θα πρέπει να συγκροτήσουν αυτή την Κυβέρνηση.

Και αν θέλετε, αυτό το ψηφοδέλτιο το οποίο καλούμε το λαό να στηρίξει, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Βεβαίως όπως σας προείπα το γεγονός ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και ταυτόχρονα εφιάλτης για τις γερασμένες δυνάμεις, για τις δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας γι' αυτές που έχουν την ευθύνη που μας οδήγησαν έως εδώ, το γεγονός αυτό τους κάνει να τρομοκρατούνται, να πανικοβάλλονται.

Έφτασαν στο σημείο οι πανικόβλητοι συνεταίροι του Μνημονίου αλλά και η εγχώρια διαπλοκή, να λένε ότι έχουμε συμφωνήσει -παρασκηνιακά μάλιστα- να συνεργαστούμε με Κόμματα, με τα οποία μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα. Έφτασαν στο σημείο στα πρωτοσέλιδά τους να λένε ότι χτίζουμε γέφυρες εμείς ανάμεσα στον
Keywords
Τυχαία Θέματα