Η Mary Poppins ήταν δυστυχισμένη!

16:43 29/4/2012 - Πηγή: 24wro
Η Helen Lindon Goff πέρασε πολύ ...δύσκολα χρόνια. Για να ξεχνά τη στεναχώρια της άρχισε να γράφει τις ιστορίες της Mary Poppins.
Όταν όμως επέτρεψε στον Disney να μεταφέρει το παραμύθι της από το βιβλίο στον κινηματογράφο, η ηρωίδα της είχε αλλάξει!

H Αυστραλή Helen όταν έμεινε ορφανή άρχισε να γράφει μυθιστορήματα τα οποία δημοσίευε κατά καιρούς. Για να επιβιώσει εργάστηκε σαν χορεύτρια και ηθοποιός ενός περιοδεύοντα θιάσου. Με τον θίασο αυτό ταξίδεψε στην Αγγλία το 1924, όπου εγκαταστάθηκε και αφοσιώθηκε
στη συγγραφή.

Το πρώτο της βιβλίο με τη Mary Poppins κυκλοφόρησε το 1934 κι έγινε αμέσως επιτυχία. Ακολούθησαν άλλα 7.

Το 1964 είπε το "Ναι" στην εταιρεία του Walt Disney για τη μεταφορά του βιβλίου της στη μεγάλη οθόνη - όμως όταν είδε το αποτέλεσμα έκλαιγε για μέρες... Η δική της Mary Poppins δεν είχε καμία σχέση με τη Mary Poppins του Disney... Και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε χαρούμενες μουσικές, animation και τόση αισιοδοξία! Γι' αυτό, όταν ζητήθηκε η άδεια για ένα sequel του τόσο επιτυχημένου έργου του Disney, η συγγραφέας είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο "Όχι"...

Πάντως, το έργο του Walt Disney τη χρονιά που κυκλοφόρησε ήταν υποψήφιο για 13 βραβεία, εκ των οποίων κέρδισε τα 5, ενώ απέφερε 102.272.727 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα