ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Κόκκινο 105.5» (Μπούλικα Μιχαλοπούλου), για τις πολιτικές εξελίξεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την αδιέξοδη οικονομική πολιτική και την αποτυχία του Μνημονίου
Έχουμε μια επιπλέον απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της λογικής και της πολιτικής του μνημονίου αλλά και του τρόπου που το εφαρμόζει
η κυβέρνηση. Σε ότι αφορά το....
πρώτο έχει δημιουργηθεί μία πολύ μεγάλη ύφεση πέρα απ' όλες τις προβλέψεις η οποία προκαλεί τεράστια ανεργία, αυξητική δυναμική στο χρέος το οποίο μεγαλώνει παρά τα μέτρα μονόπλευρης λιτότητας. Βρισκόμαστε στο φαύλο κύκλο τα πρώτα μέτρα να φέρνουν ύφεση, αυτή να απαιτεί νέα μέτρα και τα νέα μέτρα μεγαλώνουν την ύφεση. Έχουμε παγιωθεί στον στάσιμοπληθωρισμό και σε μια κατάσταση όπου διαρκώς η κυβέρνηση προκειμένου να φτάσει στους στόχους που αποτυγχάνει, σφίγγει τη βίδα του νεοφιλελευθερισμού σε βάρος των πολλών και των ασθενέστερων.

Η αποτυχία της κυβέρνησης έγκειται στο ότι ακόμα κι αυτό το ήδη αντιλαϊκό μνημόνιο το εφαρμόζουν με πιο άγριο αντιλαϊκό τρόπο γιατί αποτυγχάνοντας να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή και να βάλουν επιτέλους να πληρώσουν φόρους και αυτοί που δεν πληρώνουν, αποτυγχάνοντας να περιορίσουν κρατικές πελατειακές σπατάλες ή τη συστημική διαφθορά που έχει φουντώσει με την οργιώδη ατιμωρησία, υπερφορολογούν μόνο αυτούς που ήδη πληρώνουν φόρους και κόβουν κι άλλο από μισθούς ,συντάξεις και κοινωνικό κράτος. Αυτά είναι τα μόνιμα υποζύγια και οι εύκολες λύσεις .

Βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο και Υπουργοί που είναι στην καρδιά του κυβερνητικού επιτελείου βγαίνουν και λένε: «δεν βγαίνουν τα νούμερα ή να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για την οικονομία» λέει ο κ.Λοβέρδος, ομολογώντας έμπρακτα ότι δεν την έχουν πει μέχρι τώρα. Στα δε 22 δις που εδώ και καιρό ετοιμάζονται να «ρίξουν στο κεφάλι» με τον νέο τετραετές πρόγραμμα οι κυβερνητικοί, με αύξηση εσόδων και περικοπές δαπανών έως το 2015, θα πρέπει να προστεθούν τώρα και μερικά ακόμη δις για να γίνουν 27.

Τα 27 δις προκύπτουν από τρεις παράγοντες: 1ον απ' ότι την αύξηση του ελλείμματος που θα κλείσει στο 10,6 % μάλλον, 2ον από τη μεγάλη υστέρηση εσόδων που παρατίθεται στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και που οδηγεί σε νέα μέτρα και 3ον από την αύξηση των επιτοκίων στα επιτόκια της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας που θα αυξήσει την εξυπηρέτηση του χρέους του ελληνικού και επομένως τα τοκοχρεωλύσια.

Απ’ αυτά και μόνο προκύπτει η ανάγκη μιας διαφορετικής πολιτικής. Όταν ακόμα και η Βάσω Παπανδρέου λέει χρειάζεται διαφορετική πολιτική και ότι πηγαίνουμε για αναδιάρθρωση του χρέους, θέμα που το ξορκίζει η κυβέρνηση ενώ το προεξοφλούν οι πάντες, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την κυβερνητική πολιτική και «το λάδι στο καντήλι» αυτής της κυβέρνησης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής τελειώνει πολύ γρήγορα.

Εάν πάνε να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα που δεσμεύουν για δεκαετίες τη χώρα σ’ ένα νομοσχέδιο «σκούπα» και
Keywords
Τυχαία Θέματα