Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, μαζί με άλλες πέντε πολιτείες στην ανατολική άκτη των ΗΠΑ, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περιμένοντας τον κυκλώνα Αϊρίν που έχει ήδη προκαλέσει ζημιές στην Καραϊβική και αναμένεται να φτάσει το Σάββατο στις...
ανατολικές ΗΠΑ.

Έχουν ήδη διαταχθεί προληπτικές εκκενώσεις σε Βόρεια Καρολίνα, Ντέλαγουερ, Μέριλαντ και Νιου Τζέρσεϊ ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συνέστησε στους κατοίκους της πόλης που βρίσκονται στην ακτή να ξεκινήσουν
να απομακρύνονται εθελοντικά σήμερα.

Πρώτη στο «δρομολόγιο» του κυκλώνα στις ηπειρωτικές ΗΠΑ είναι η Βόρεια Καρολίνα, την οποία η Αϊρίν αναμένεται να χτυπήσει το Σάββατο. Oι κάτοικοι έχουν ήδη αρχίσει να θωρακίζουν τα σπίτια και τα καταστήματά τους, όπως και στις υπόλοιπες πολιτείες που θα βρεθούν στην πορεία του κυκλώνα.

Το σύστημα κακοκαιρίας της Αϊρίν κατατάσσεται το πρωί της Παρασκευής στην κατηγορία 3. Με αυτήν την ισχύ πέρασε από τις Μπαχάμες το βράδυ της Πέμπτης προκαλώντας αρκετές ζημιές, και προς το παρόν προβλέπεται ότι θα εξασθενήσει σε κυκλώνα κατηγορίας 2 αφού περάσει από τη Βόρεια Καρολίνα.

Η Αϊρίν έχει χτυπήσει από τη γέννησή της το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τα νησιά Τερκ και Κάικος και τις Μπαχάμες, με διαφορετική ισχύ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ θα αποφασίσει το πρωί του Σαββάτου εάν θα ξεκινήσει υποχρεωτικές εκκενώσεις των παράκτιων τμημάτων της πόλης, ενώ τα καταφύγια θα τεθούν σε λειτουργία ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής.

Βάσει των τωρινών προβλέψεων, η κακοκαιρία της «Αϊρίν» θα φτάσει -με άγνωστη ακόμη ισχύ- στους κατοίκους της αμερικανικής μεγαλούπολης την Κυριακή. Πιθανότερο θεωρείται το σύστημα κακοκαιρίας να έχει μέχρι τότε εξασθενήσει ήδη στην κατηγορία.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα