Πυρά από την ΝΔ σε κυβέρνηση και γαλλογερμανικό άξονα

Έλλειψη αποφασιστικότητας στην Ανγκέλα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί αποδίδει η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να διαπραγματευτεί οδηγώντας την χώρα σε έναν συνεχή κατήφορο.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί, δυστυχώς, να βάλει τέλος στον κατήφορο. Ή, ακόμα χειρότερα, δεν καταλαβαίνει τον κατήφορο στον.....
οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.

Η έκδοση ευρωομολόγου και η ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης για να παρεμβαίνει στην δευτερογενή αγορά δεν ήταν μόνο αίτημα της ΝΔ, όπως επισημαίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αποτέλεσε αίτημα πολλών ευρωπαίων και μη αναλυτών που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο επιδείνωσης της κρίσης στην ευρωζώνη.

«Η χθεσινή ανακοίνωση Μέρκελ-Σαρκοζί δεν κατάληξε σε τέτοιες αποφάσεις! Το ευρωομόλογο μετατέθηκε για το απώτερο μέλλον και τα διαθέσιμα του Ταμείου Στήριξης κρίθηκαν «επαρκή». Το αποτέλεσμα αυτό αποδοκιμάστηκε από τις διεθνείς αγορές, όπως ήταν αναμενόμενο. Για μια ακόμα φορά, δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις», ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ταυτόχρονα, από την ΝΔ διαπιστώνουν πως επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η εκτίμηση τους ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν αποτελούν λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. «Αποδεικνύεται ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, ενώ απομακρύνεται η πραγματική διέξοδος από την κρίση της Ευρώπης,» σχολίασε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η ΝΔ επικρίνει με δριμύτητα την «αποδοχή άνευ διαμαρτυρίας» από πλευράς κυβέρνησης, των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Παρίσι, αλλά και της συμφωνίας που σύνηψε το υπουργείο Οικονομικών με την κυβέρνηση της Φινλανδίας.

Ο Γ. Μιχελάκης σημείωσε πως: «Η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει το θλιβερό θέαμα να… πανηγυρίζει (!) που απορρίφθηκαν όσα και εκείνη επιδίωκε (όπως το ευρωομόλογο), ενώ προχώρησαν όσα και εκείνη ήθελε να αποφύγει (όπως οι «εγγυήσεις» του νέου δανεισμού).

Μάλιστα ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε απογοητευτική και ανησυχητική την συμφωνία με την Φινλανδία και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να τροφοδοτήσει νέες κερδοσκοπικές πιέσεις:

«Είναι απογοητευτική, γιατί όταν ζητούνται εγγυήσεις για να δοθεί δάνειο σε χώρα μέλος που έχει ανάγκη και προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση της, αυτό σημαίνει ότι η έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο....Είναι ακόμα πιο ανησυχητική, γιατί ενθαρρύνονται και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους να ζητήσουν κι αυτοί αντίστοιχες εγγυήσεις!

Το ό,τι περιλήφθηκε η έννοια «εγγυήσεις» στην ανακοίνωση της Φινλανδικής κυβέρνησης μπορεί να έχει δυσμενείς νομικές και πραγματικές επιπτώσεις πάνω σε μεγάλο μέρος του ιδιωτικού δανεισμού της χώρας.»

http://briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν
Keywords
Τυχαία Θέματα