Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (Τελικός Supercopa Ισπανίας) – Video

175. (00:00) Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

*Γήπεδο: ‘’Καμπ Νου’’ της Βαρκελώνης.
**Είναι ο τελικός του Σούπερ Καπ Ισπανίας, που φέτος φιλοξενεί την ‘’τιτανομαχία’’ ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και την κυπελλούχο Ρεάλ Μαδρίτης. 9 κατακτήσεις έχει η Μπάρτσα, 8 η Ρεάλ.
***Οι δύο ομάδες συναντώνται στο τελικό του Σούπερ Καπ για....
5η φορά, με τη Ρεάλ να έχει κερδίσει το τρόπαιο και τις τέσσερις προηγούμενες, το 1988 (2-0,1-2), το 1990 (1-0,4-1), το 1993 (3-1,1-1) και το 1997 (1-2,4-1).
****Α’ Ματς: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-2 (12’ Οζίλ, 54’ Αλόνσο – 36’ Βίγια,
45’ Μέσι). Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστούν πέναλτι.
*****Από το 1982 και μετά που καθιερώθηκε ο θεσμός, ο τελικός δεν έχει πάει ποτέ σε παράταση.
******Ένα γκολ θέλει ο Λιονέλ Μέσι για να βρεθεί στην 6η θέση των κορυφαίων σκόρερ στα ‘’Clasicos’’.

Μπαρτσελόνα: Μπορεί στον αγώνα της Κυριακής η Μπάρτσα να μην έπιασε καλή απόδοση, κατάφερε όμως για άλλη μια φορά να μην ηττηθεί από τη Ρεάλ. Το ματς ξεκίνησε άσχημα και δέχθηκε γκολ μόλις στο 12’ και έδειξε να μην έχει αντιδράσεις. Ισορρόπησε εν μέρει το παιχνίδι, χωρίς πάντως να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Μέχρι που ήρθε το 36ο λεπτό και ο Νταβίντ Βίγια με μία σπάνια έμπνευση και ένα εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κασίγιας, για να κάνει το 1-1, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για την Μπάρτσα. Και σαν μην έφτανε αυτό, ο Μέσι, που δεν είχε φανεί σε ολόκληρο το ημίχρονο, πήρε την μπάλα, κέρδισε όλες τις κόντρες, βγήκε απέναντι από τον Κασίγιας, πλάσαρε εύστοχα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στην επανάληψη η Μπάρτσα δέχθηκε γρήγορα την ισοφάριση και στο υπόλοιπο του αγώνα περιορίστηκε στο να διαχειριστεί το σκορ, περνώντας αρκετές δύσκολες στιγμές.

Παίκτης της Μπάρτσα και επισήμως είναι πλέον ο Σεσκ Φάμπρεγκας, που επιστρέφει σε πάτρια εδάφη και στην ομάδα της καρδιάς του. Ο 24χρονος άσος αφού πέρασε το πρωί της Δευτέρας τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, μετέβη στο «Καμπ Νου», όπου γνώρισε αποθεωτική υποδοχή από χιλιάδες οπαδούς των ‘’Μπλαουγκράνα’’. Ο Ισπανός αφού δήλωσε ότι βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αρσέν Βενγκέρ, «Είναι κάτι σαν δεύτερος πατέρας μου. Το ότι είμαι εδώ το οφείλω σε αυτόν. Εδώ έχετε άλλη άποψη γι' αυτόν, λέγεται ότι με απήγαγε, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Πάντα θα είναι στην καρδιά και στο μυαλό μου. Ήταν δύσκολο να τον αποχαιρετήσω».

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γκουαρδιόλα, αναγνωρίζοντας το ότι η Ρεάλ είχε παραπάνω ευκαιρίες. «Η Ρεάλ είχε περισσότερες ευκαιρίες από εμάς, εμείς όμως είχαμε τον τρόπο και την ποιότητα. Δεν ξέρω αν ήμασταν τυχεροί, την Τετάρτη όμως περιμένω από τον κόσμο να μας στηρίξει για να κερδίσουμε το παιχνίδι» ήταν οι αρχικές δηλώσεις του Γκουαρδιόλα, για να τον διακόψει μια λάμπα που έσπασε πάνω από το κεφ
Keywords
Τυχαία Θέματα