Τι είναι το "Federal Reserve System" των ΗΠΑ και ποιός ο ρόλος του στη σημερινή παγκόσμια κρίση

Τι έχουν να απαντήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι δε ανήκουν στην μη "συνομωσιολογική σχολή σκέψης";
Αν δεν γνωρίσουμε πως λειτουργεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ποιός βρίσκεται απο πίσω και κινεί - μεσω αυτού - τα νήματα της πολιτικής, της επικοινωνίας και της κουλτούρας, δεν θα μπορέσουμε να....
βγούμε ποτέ απο το τέλμα που βρισκόμαστε.
Τι έχουν να απαντήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι δε ανήκουν στην μη "συνομωσιολογική σχολή σκέψης";


Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Privatdozent an der RWTH Aachen
Bleibergweg 114
40885 Ratingen
Tel.+Fax: 02102
32513

Dimitris N. Adamopoulo
Escherheimer Ldstr. 445
D-60431 Frankfurt am Main
[email protected]

Το ιστορικο της ιδρυσεως (α-σημιτικη αναλυση)

Οι διεθνεις μεγιστανοι του χρηματος, από τα ευρωπα’ι’κα τους κεντρα ισχυος, προσεπαθησαν καθ’ ολη την διαρκεια του 19ου μ.Χ. αιωνος να αποκτησουν τον ολοκληρωτικο ελεγχο πανω στο νομισμα των ΗΠΑ, χωρις όμως να το επιτυχουν. Ακομη και το 1902 μ.Χ. υπηρχαν στις ΗΠΑ μια σειρα από εθνικες τραπεζες που ειχαν το δικαιωμα να τυπωνουν δολλαρια κατω από τον ελεγχο της υπηρεσιας «Controller of the Currency», δηλαδη των ελεγκτων του νομισματικου συστηματος.

Οι Αμερικανοι απεκρουσαν πολλες επιθεσεις των ευρωπαιων μεγιστανων του χρηματος (Εβραιων-Ashkenasim και επιγονων των Χαζαραιων από την κεντρικη Ασια) εναντιον του νομισματος τους και παρακολουθουσαν ποιο εντατικα τους ελλειγμους των επικινδυνων αυτων εισβολεων. Οι εισβολεις ιδρυουν την ανοιξη του 1911 τον «εθνικο συνδεσμο πολιτων» για την προωθηση των σχεδιων τους.

Οι πολιτικοι κατανοησαν πολύ γρηγορα τους κινδυνους μιας νομισματικης εξαρτησης των ΗΠΑ από τους ευρωπαιους μεγιστανες του χρηματος και προειδοποιουσαν τα υπευθυνα θεσμικα οργανα για τους εθνικους κινδυνους που κρυβονταν πισω από τις προσπαθειες αυτές. Η αντισταση αυτή αναγκασεν τους εισβολεις να αλλαξουν τον σχεδιασμον της στρατηγικης τους και να χρησιμοποιουν διαφορα τεχνασματα για να επιτευχθουν οι στοχοι τους.


Βρισκομαστε στις προετοιμασιες των προεδρικων εκλογων του ετους 1912 οπου δραστηριοποιηθηκε ως δουρειος ιππος, δηλαδη ως αχυρανθρωπος, ο γερουσιαστης Nelson Aldrich για να προωθηση μια προταση νομου για την ιδρυση μιας αμερικανικης κεντρικης τραπεζας, η οποια προταση αντεκρουσθει δυναμικα από τον υποψηφιο προεδρο του ρεπουμπλικανικου κομματος κ. William Taft. Tο κομμα όμως που ανηκε ο κ. Taft εμφανιζονταν στο κοινο ως φιλικα διακειμενο προς τουs ευρωπαιους μεγιστανους του χρηματος, δηλαδη προς τον τραπεζικο οικο των Rothschilds. Ο κ. William Taft οφειλε να εμποδιστη να εκλεγη ξανα Προεδρος της αμερικανικης δημοκρατιας και για τον λογο αυτό επρεπε να ανεβη στην εξουσια το δημοκρατικο κομμα που θα προωθουσε ένα νέο νομοσχεδιο για την ιδρυση της αμερικανικης κεντρικης τραπεζας.

Για τον στοχο αυτόν κινητοποιηθηκε ολη η ομαδα της Wall-Street. Ως πρωτο βημα προωθηθηκε στην ηγε
Keywords
Τυχαία Θέματα