Προβληματισμός στην ΕΡΤ για τις «αμοιβές ειδικών θέσεων»

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω από τις "Θέσεις" που κατέχει «προσωπικό ειδικών θέσεων», μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, αφού με το νόμο 4024 άρθρο 6 παρ 2:
«Οι θέσεις προσωπικού της κατηγορίας Ειδικών θέσεων (ΕΘ) κατατάσσονται στους Βαθμούς 1ο και 2ο και αμείβονται σύμφωνα με τις.....
ισχύουσες διατάξεις».
Προηγούμενα οι αμοιβές των θέσεων αυτών έφταναν μέχρι 4.000 €.
Οι Ειδικές θέσεις σύμφωνα με το ΓΚΠ της ΕΡΤ,
άρθρο 2 παρ. 3 αποτελούν έκτακτο προσωπικό.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΓΚΠ παρ. 1 εδαφ. α « Οι Ειδικοί Σύμβουλοι και το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων προσλαμβάνονται με απόφαση του Δ.Σ της ΕΡΤ-Α.Ε μετά από εισήγηση του Προέδρου Δ.Σ – Διευθύνοντος Συμβούλου ή του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέχρι ένα έτος. Οι συμβάσεις αυτές μπορούν να ανανεώνονται με διάρκεια ενός έτους κάθε φορά.
β. Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου, διέπεται αποκλειστικά από την ατομική σύμβαση εργασίας, τον παρόντα Κανονισμό και τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
…………………….
ε. Το προσωπικό Ειδικών Θέσεων θα πρέπει να είναι πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο του αντικειμένου τους και να κατέχουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τα οποία διασφαλίζουν την άριστη άσκηση των καθηκόντων τους.
ζ………… Στο προσωπικό Ειδικών Θέσεων ανατίθενται με απόφαση του Δ.Σ της ΕΡΤ-Α.Ε. μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή – όπου αυτό είναι αναγκαίο - καθήκοντα προϊσταμένων σε ορισμένες υπηρεσιακές μονάδες, οι οποίες προσδιορίζονται στον Υπηρεσιακό Οργανισμό της εταιρίας.
Στο προσωπικό Ειδικών Θέσεων και με την ίδια διαδικασία μπορεί να ανατίθενται καθήκοντα Υπευθύνου Διοίκησης Έργου.

http://www.koutouzis.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα